Intr-un raport recent a fost dezvaluit faptul ca daca tigarile traditionale ar fi inlocuite de tigari electronice, acest lucru ar ajuta la reducerea numarului de fumatori considerabil. De asemenea, numarul deceselor ce au loc in fiecare an din cauza fumatului ar putea scadea.

Inlocuirea tigarilor clasice cu tigari electronice ar putea constitui un prim pas spre un stil de viata mai sanatos. Fumatorii care apeleaza la tigari electronice pentru a renunta la fumat au mai multe sanse de a-si duce planul la bun sfarsit.

Profesor Brad Rodu, de la Universitatea din Louisville Scoala de Medicina, sustine ca tigara electronica si alte metode de renuntare la fumat vor ajuta, cu siguranta, la imbunatatirea vietii a mii de oameni. Adevarul este ca, „abstinenta totala de nicotina si tutun este de neatins si inutila pentru multi fumatori. Nicotina creaza dependenta insa nu este cauza bolilor asociate tutunului”, a spus Profesorul Rodu.

Colegiul Royal al Medicilor din Marea Britanie este de aceeasi parere cu Profesorul Rodu, „Este clar ca NRT (terapia de inlocuire a nicotinei) este eficienta, nu este necesar sa demonstram eficacitatea altor formule NRT.

Facand acest lucru nu vom reusi decat sa tulburam piata, prin preturi mari si printr-o gama larga de produse care nu vor fi de maxima eficienta”, a spus Colegiul Royal al Medicilor intr-o scrisoare catre Autoritatea de reglementare a Sanatatii a Marii Britanii prin care sugera ca tigara electronica sa ramana pe piata.

Este absolut necesar ca fumatorii sa faca un efort si sa incerce sa renunte la tigarile traditionale pentru a se feri de bolile asociate tutunului. Nu fac un bine doar lor ci si societatii care la randul sau este expusa pericolelor asociate fumatului pasiv.

Suntem alaturi de cei care doresc sa apeleze la tigara electronica pentru a renunta la fumat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *