Vezi lista celor mai eficiente antivirusuri ale lui 2012 – testate şi notate.

Pentru a evalua eficienta antivirusurilor, site-ul pcmag.com a testat mai multe variante de antivirus pe sisteme virusate in prealabil si a evaluat capacitatea acestora de curatare a calculatoarelor.

Pentru blocarea amenintarilor, site-ul a “infectat” sistemele de operare dotate deja cu antivirus, cu cei mai cunoscuti virusi si iata ce a iesit:

  • Sisteme de curatare:

Malwarebytes 1.51 ( Nota: 4 stele)– antivurus gratuit – Acesta a fost cel mai eficient program de detectare a amenintarilor si de indepartare a acestora.

Norman Malware Cleaner 2.1 (Nota: 3 stele)– antivirus gratuit – Acesta nu a fost la fel de eficient ca si Malwarebytes 1.51. Majoritatea amenintarilor detectate de acest antivirus functionau in continuare si dupa ce operatorul a fost informat ca acestea au fost sterse.

Avast! Rescue Disc (Nota: 3,5 stele)– pret 10 dolari – Acest antivirus nu este unul foarte scump si este destul de eficient. In momentul testarii, Avast a reusit indepartarea majoritatii problemelor, insa cateva rootkit-uri au ramas inca active.

  • Antivirusuri bune si gratuite

Pe langa cele specificate mai sus, site-ul pcmag.com ne ofera alte doua optiuni testate de antivirusuri eficiente si gratuite.

Panda Cloud Anti-Virus 1.5 Free Edition (Nota 3,5 stele)– Desi nu are 2012 in denumire, antivirusul este competent cu majoritatea amenintalor actuale. Acest antivirus este, potrivit testarilor, foarte eficient la detectarea amenintarilor, insa nu la fel de eficient atunci cand vine vorba de indepartarea acestora din sistem.

AVG Anti-Virus Free 2012 (Nota: 4 stele) – Acesta antivirus are o performata excelenta, fiind in topul celor mai bune astfel de programe gratuite. AVG a primit note mari pe toate nivelurile – detectare, blocare si curatare.

Avira Free Antivirus 2012 (Nota: 4 stele) – Si acest antivirus a primit o nota buna la testare, insa atunci cand a venit vorba de indepartarea rootkiturilor, acesta nu a fost la fel de performat ca si AVG.

  • Antivirusuri accesibile

Outpost Antivirus Pro 7.5 (Nota: 3 stele) – pret 29,95 dolari – Acesta s-a descurcat bine la blocarea amenintarilor, insa nu si la indepartarea acestora.

Panda Antivirus Pro 2012 (Nota: 3 stele) – pret 49,99 dolari – Un antivirus bun, care s-a dovedit foarte eficient in indepartarea amenintarilor.

G Data AntiVirus 2012 (Nota: 3,5 stele) – pret 29,95 dolari – A avut o eficienta maxima in detectarea virusilor si in blocarea lor, insa performanta a fost una medie la indepartarea amenintarilor.

ESET NOD32 Antivirus 5 (Nota: 3 stele) – pret 39,99 dolari – A facut o treaba buna la curatarea sistemului, insa nu a fost foarte eficient la blocarea atacurilor.

TrustPort Antivirus 2012 (Nota: 3,5 stele) – pret 39,95 dolari – A primit in general note mari la toate categoriile, insa nu functioneaza bine in combinatie cu alte sisteme de operare si nu stie detecta sistemele rele de cele bune.

Trend Micro Titanium Antivirus+ 2012 (Nota: 2,5 stele) – pret 39,95 dolari – A detectat majoritatea amenintarilor si le-a indedpartat, insa nu a fost foarte eficient la blocarea virusilor.

Kaspersky Anti-Virus 2012 (Nota: 3,5 stele) – pret 59,95 dolari – Desi este foate bine cotat pe piata, acest antivirul nu a fost foarte eficient in testarile site-ului pcmag.com si a avut nevoie de ajutor tehnic pentru a curata sistemul de operare

  • Mai mult decat un antivirus

Aceasta este lista celor mai performate programe de aparare a datelor:

ZoneAlarm Antivirus + Firewall 2012 (Nota: 3 stele) – pret 59,95 dolari – Acest antivirus are adaugat o componenta de “dezinfectare” care a facut o treaba buna in curatarea sistemului, insa rata sa de detectare a fost destul de slaba.

Bitdefender Antivirus Plus 2012 (Nota: 4 stele) – pret 39,95 dolari – Acest antivirus a primit note mari in toate categoriile de testare. Printre functiile sale sunt incluse: aparare impotriva furtului de identitate, protectia datelor personale si protectie Facebook.

Norton AntiVirus 2012 (Nota: 4,5 stele) – pret 39,95 dolari – Acesta este, potrivit testarilor, cel mai bun antivirus la ora actuala. A avut note foarte bune pe toate domeniile de testare.

Webroot SecureAnywhere Antivirus (Nota: 4,5 stele) – pret 39,95 dolari – si acesta este in topul preferintelor. A avut o performanta excelenta la blocarea amenintarilor si a fost pe locul 2, dupa Norton, la indepartarea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *