Craciunul este o sarbatoare minunata. In aceasta perioada fiecare dintre noi ofera si primeste la randul sau cadouri din partea celor apropiati. Indiferent de varsta, ocupatie sau preocupari toata lumea se bucura la primirea unui cadou. Care sunt cele mai apreciate cadouri? Un parfum, o bijuterie, un animalut de companie… Parerile sunt impartite.

Exista cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont in achizitionarea unui cadou: gradul de rudenie/prietenie/colaborare, varsta persoanei, preocuparile, pasiunile, dorintele si nu in ultimul rand, resursele financiare de care dispui. Nu uita insa ca cele mai apreciate cadouri nu vor fi neaparat si cele mai scumpe.

Cadouri pentru iubit/sot
Poti sa ii oferi iubitului/sotului: un ceas, un parfum, un vin de colectie, o tabachera dintr-un metal pretios (daca este fumator), un suport de carti de vizita personalizat, un mouse, un accesoriu pentru masina, o servieta eleganta din piele, o cina romantica cu tine, evident accesorizata corespunzator.

Cadouri pentru mama
Avand o relatie speciala cu mama ta trebuie sa stii din vreme cam ce isi doreste sa primeasca. Daca nu ai nici cea mai vaga idee poti incerca alte alternative: o bluza eleganta, un parfum special, un ruj, o pereche de margele, o palarie, o pereche de manausi, un suport sau o caseta pentru bijuterii, un album foto (pentru a-si pune pozele cu tine mireasa si cu nepotii – il poate folosi imediat sau in viitor, oricum va fi incantata de idee), o camasa de noapte sau o pijama, un halat de baie, un espressor sau un filtru de cafea, o carte. Aceleasi reguli se aplica si in cazul soacrei/mamei iubitului. Nu uita faptul ca nu trebuie sa faci discriminari.

Cadouri pentru tata
Ca orice barbat apreciaza, cel mai probabil, bauturile scumpe: un vin vechi, o sticla de coniac sau de whiskey. In cazul in care nu manifesta niciun interes pentru astfel de cadouri poti incerca si altceva: o carte, un parfum barbatesc, o camasa, o cravata clasica, o cutie de trabucuri (daca este fumator si cunoscator), un set pentru gratar, o undita (daca este pescar, numai ca vei avea nevoie de ajutorul unui cunoscator). Nu uita nici de socru/tatal iubitului, in cazul in care mergeti in vizita de Craciun. Vei da dovada ca esti o prsoana atenta si vei crea cu siguranta o impresie buna.

Cadouri pentru sora
Trebuie sa te gandesti cam ce ti-ar placea tie sa primesti, tinand cont bineinteles si de gusturile ei: un parfum, o bijuterie, o trusa de farduri, alte produse cosmetice, un articol de imbracaminte (daca stii ca isi doreste ceva anume), un instrument muzical sau un sevalet, pensule si uleiuri pentru pictura (daca are asemenea pasiuni). Daca este copil nu vei da gres daca ii vei cumpara un animalut de companie – pisicuta, catelus (pentru o fire responsabila; trebuie sa discuti intai cu parintii), o hainuta (compleu, rochita, paltonas etc.), dulciuri, o carte de povesti, un DVD cu desene animate sau o jucarie (o papusa, o casuta si haine pentru aceasta), un puzzle sau produse cosmetice pentru copii (sunt preferatele micilor domnisoare). Aceste cadouri le poti cumpara si pentru fetita/nepotica ta.

Cadouri pentru frate
Daca este o persoana matura, poti sa ii faci cam aceleasi cadouri ca si tatalui, iar daca este mai tanar poti incerca sa ii oferi: un joc video, un telefon mobil, un accesoriu pentru masina sau scuter/motocicleta (in cazul in care detine asa ceva), o racheta de tenis sau echipament de ski (in situatia in care indrageste asemenea sporturi). Daca este la varsta copilariei poti sa ii cumperi un animalut de companie (dupa ce te-ai consultat si cu parintii), un joc de sah, dulciuri, o jucarie (o masinuta, un trenulet, un avion) un puzzle, un joc video pentru varsta lui, o carte de povesti, un DVD cu desene animate, o pereche de role, o bicicleta. Aceste cadouri le poti oferi si baietelului/nepotelului tau.

Cadouri pentru bunica
Buniicii ii poti oferi: o posetuta, un portofel, un toc pentru ochelari, o esarfa, o carte cu retete culinare, un ceainic, o crema hidratanta, o planta decorativa.

Cadouri pentru bunic
Bunicul s-ar bucura daca ar primi: un pulover calduros, o pereche de papuci de casa, un toc pentru ochelari, o pipa (daca este fumator), o pijama, un suport de ziare, o undita, o palarie.

Cadouri pentru cea mai buna prietena
Cumpara-i articole de imbracaminte sau incaltamainte, cosmetice, un parfum, o carte – ceva ce stii ca isi doreste, doar mergeti la shopping impreuna. Nu ar trebui sa fie o misiune foarte grea pentru ca va cunosteti foarte bine.

Cadouri pentru colegii de serviciu
Se fac anumite cadouri colegilor de birou sau persoanelor cu care ai o relatie de colaborare mai speciala. Poti oferi cadou: un stilou/un pix mai deosebit, o agenda, un suport de creioane, o cana pentru ceai/cafea, o cutie de bomboane.

Cadouri pentru angajati
Cel mai apreciat cadou ar fi cu siguranta o prima consistenta. Le mai poti oferi: agende, pixuri, cosuri ce contin: dulciuri, sampanie, lumanari decorative, o felicitare.

Cadouri pentru partenerii de afaceri
In vederea unei colaborari la fel de fructuoase si pe viitor, le poti oferi partenerilor de afaceri cosuri de cadouri frumos decorate ce contin: ciocolata, produse de patiserie, sampaniei sau vin, un CD cu colinde, lumanari decorative, o felicitare (se adauga sau se scot din cos produsele, in masura posibilitatilor financiare – se pot face o multitudine de combinatii). Cadoul poate fi redus cantitativ si la o sticla de vin vechi ambalata corespunzator sau la o felicitare (in vremuri de criza).

In cazul in care mergi in vizita la cunostinte/rude, in apropierea sarbatorilor de iarna, este bine sa le daruiesti o cutie de bomboane sau o sticla cu vin.

Persoanelor aflate departe, in semn de prietenie si apreciere, le poti trimite o felicitate virtuala sau una clasica.

Indiferent de cadoul oferit, in aceasta frumoasa perioada, poti fi sigura ca atentia ta va fi apreciata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *