Cam prin decembrie anul asta se împlinesc aproximativ 500 de ani de cand se foloseste prezervativul! Se pare ca nici după atâta timp nu prea ştim sa-l folosim aşa cum trebuie. Când a fost inventat?
Acum 3000 de ani aparea într-o pictură egipteană.
Specialiştii nu pot confirma dacă era folosit ca şi metodă de contracepţie sau folosit într-un ritual…
În toţi aceşti ani, prezervativul a avut o evoluţie fantastică, pornind de la structură şi până la calitate şi diversitate.
Dacă ţinem la sănatatea noastră prezervativul este singurul mijloc de de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Pentru că şi noi suntem într-o evolutie şi prezervativul a evoluat.
Sunt făcute in general din latex, care are capacitatea de întindere in exces de pana la 800%, apoi cele din poliuretan din care sunt făcute şi prezervativele feminine.
Mai găsim si prezervative din intestine de miel, care sunt mai puţin alergice decât latexul si transmit mai bine căldura dar nu oferă un procentaj ridicat în ce priveşte siguranţa împotriva bolilor cu transmitere sexuală.
Studiile arată că în Japonia se foloseşte cel mai mult prezervativul ca şi metodă de contracepţie, potrivit unei statistici – în proporţie de peste 80%.
În Franţa vânzările depaşesc 100 de milioane de prezervative vândute anual. Interesant este faptul că anumite locuri precum Somalia, prezervativul este ilegal! În concluzie, este necesar să folosim prezervativul, corect şi de fiecare data când … este cazul!
Eficacitatea de 98% poate fi dovedită doar in momentul în care este folosit corect…