Primaria oraselului sicilian Canicatti se opune unui concert al manelistului Nicolae Guta, programat sa aiba loc pe 19 iunie. Manelistul Nicolae Guta a fost invitat de asociatia “L Aurora” sa sustina un concert in orasul Canicatti, unde traieste o comunitate numeroasa de romani.

Paradoxal este faptul ca manelistul urma sa tina concertul in cadrul festivalului “Muzica este arta – Ziua Interculturalitatii”. Astfel a starnit o serie de polemici in randul romanilor din orasul sicilian, preotul ortodox de acolo cerandu-le imigrantilor romani sa se distanteze de aceasta initiativa.

“Solicitarea pentru organizarea acestui concert prezenta argumente in favoarea integrarii socio-culturale, iar sprijinul nostru initial oricum nu comporta asistenta financiara. Competentele privind autorizarea concertului lui Nicolae Guta apartin autoritatilor provinciale de siguranta publica, singurele care pot autoriza spectacolul, precum si comisiei pentru spectacole publice, care va trebui sa spuna daca stadionul local poate gazdui concertul artistului de etnie roma”, a explicat primarul din Canicatti, Vincenzo Corbo, citat de site-ul Agrigentonotizie.it.

“Dar in urma declaratiilor facute de preotul ortodox Iulian Pavel, care le-a cerut romanilor sa se disocieze de aceasta initiativa, administratia locala considera ca acest concert implica riscuri privind ordinea publica si a decis retragerea sprijinului pentru organizarea spectacolului”, a conchis primarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *