Febra musculara este o contractie a muschilor cauzata de cumulul de acid
lactic de la nivelul acestora.
Durerile musculare le provocam in special datorita unui efort excesiv, facut prin miscari prea bruste sau prea indelungate, sau daca abuzam de prea multa miscare, dupa o perioada de repaus mai indelungata.
Cea mai mare greseala pe care o poti face in cazul febrei musculare!

De obicei, dupa ce te-ai ales cu o febra musculara, primul tau impuls este sa te asezi pe un fotoliu confortabil si sa nu te mai misti de acolo. Este total gresit. Din contra, va trebui sa faci miscare.
Nu te grabi sa iei aspirina, caci nu te ajuta sa scapi de febra musculara, ci doar vei avea o perioada cand receptorii de durere vor fi blocati si deci o sa ai doar senzatia ca ti-a mai trecut un pic febra musculara, iar dupa ce va trece efectul aspirinei, durerea va reveni.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de febra musculara?

1) Trebuie sa faci cat mai multa miscare, sa mergi pe princiupiu „cui pe cui se scoate”. Vei vedea ca febra se amelioreaza pe masura ce faci miscare si aceasta pentru ca miscarea duce la metabolizarea acidului lactic.
2) Sa faci o baie calda sau un dus cald mai prelungit si astfel sa relaxezi muschii. Acestia se vor relaxa datorita dilatarii vaselor de sange.

Cel mai bine ar fi sa incercam sa ne protejam de miscare exagerata, dar nu trebuie sa trecem nici in partea cealalta si sa dam in sedentarism, caci atunci si daca vom duce o sacosa mai grea in mana la 50m distanta, ne vom trezi cu “o frumoasa” febra musculara….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *