404 Not Found


nginx
Mesaje si Obiceiuri de Sf Valentin si Dragobete – Mesaje de dragoste pentru persoana iubita – Sporting News

De Sfantul Valentin sau de Dragobete (sarbatoarea romaneasca de dragoste) ne exprimam dragostea si afectiunea fata de persoana iubita trimitandu-i felicitari, flori si mesaje sau sms-uri de dragoste.

Pentru ca noi
suntem mai deschisi la petreceri si sarbatori si cum fiecare sarbatoare este bine venita, noi sarbatorim de 2 ori: Sfantul Valentin (Valentines Day) in data de 14 februarie, iar Dragobetele in data de 24 februarie. Dragobetele trebuie sa recunosc, ca se sarbatoreste mai putin, dar eu sugerez tuturor celor indragostiti sa le tina pe amandoua, caci este tare frumos sa-ti impartasesti dragostea prin vorbe si gesturi frumoase. Asta ne insemnand ca numai in aceste zile ar trebui sa facem asta… 😀

Referitor la cine a fost Valentin, exista mai multe versiuni, care imbinate au nascut o legenda, legenda Sfantului Valentin.

O versiune povestita de unii ar fi ca Imparatul Claudius al II-lea nu reusea sa-si adune oastea pentru ca barbatii refuzau sa se inroleze. Credea ca motivul era aceea ca barbatii romani nu voiau sa isi paraseasca sotiile. Datorita acestui fapt, imparatul a interzis logodnele si nuntile in Roma. Un preot crestin, pe nume Valentin, in secret a cununat perechile care au apelat la dansul. Cand imparatul Claudius a aflat de acest lucru, a intemnitat preotul, care a murit in inchisoare in anul 270 e.n., in data de 14 februarie. In timpul cat a stat in inchisoare el trimitea mesaje de imbarbatare prietenilor spunandu-le “Amintiti-va de Valentin” si “Va iubesc”.

O alta varianta ne spune ca Valentin a fost un preot care casatorea cuplurile in secret, impotriva legii date de Imparatul Claudius care interzisese casatoria. Si in aceasta poveste el a fost dus la inchisoare deoarece refuzase sa treaca la credinta in zeii pagani. In inchisoare, el se imprieteneste cu fiica temnicerului care era oarba si pe care o convinge sa creada in Dumnezeu. In ziua executiei sale, 14 feb. 269, Valentin scrie o scrisoare de fetei temnicerului, pe care nu o semneaza. Mesajul suna “de la al tau Valentin”. Fata la primirea scrisorii se spune ca s-a vindecat miraculos.

In ambele variante avem acelasi preot cu numele de Valentin si care a fost executa in data 14 februarie, deci una dintre aceste povesti este adevarata, sau macar o combinatie dintre cele doua.

Incepand cu secolul al 14-lea, in ziua de 14 februarie fiecare baiat alegea o fata care-i devenea iubita pentru o zi. Aceasta zi a fost aleasa, pentru ca ziua de 14 februarie este ziua cand se credea ca pasarile se logodesc, fiind prima zi a celei de a doua saptamani de la inceputul primaverii. Cei doi indragostiti in aceasta zi isi trimiteau biletele de dragoste cu mesaje de iubire si acest obicei este cel care a ramas pana in zilele noastre.

Dragobete este considerat a fi fiul Dochiei,un barbat frumos si iubaret, nu bland ca Sf.Valentin, despre care am vorbit putin mai sus. Se spune ca el a fost transformat de Maica Domnului in floarea cu acelasi nume. La daci era zeul ce oficia la inceputul primaverii nunta tuturor animalelor (In mitologia greaca, pasarile erau privite ca mesagere ale zeilor, „pasare” in greceste insemnand „mesaj al cerului”). In timp aceasta traditie s-a raspandit si la oameni. Astfel, de Dragobete, fetele si baietii se intalnesc pentru ca iubirea lor sa tina tot anul, precum a pasarilor ce se spune ca se logodesc in acestă zi. Se considera ca Dragobetele ocrotea si purta noroc indragostitilor, putand fi socotit un veritabil Cupidon romanesc.

Iata cateva obiceiuri ale acestei sarbatori a dragostei, dupa obiceiurile romanesti:
– Unul din obiceiuri este ca tinerii, baieti si fete, sa se stranga in grupuri pe dealuri imprejurul satelor pentru a discuta si a face glume.
– La pranz fetele coboara inspre sat, iar fiecare baiat va urma fata care ii este draga.
– Aceasta fuga a fetelor poarta numele de “zburatorit” in zonele din sudul Romaniei.
– In unele zone ale tarii, fetele si baietii se logodesc in aceasta zi si isi jura credinta unii altora. Chiar daca nu are un iubit, o fata trebuie macar sa rada si sa faca glume cu baietii in aceasta zi pentru a se marita in curand.
– Se spune ca fata si baiatul care ies impreuna in aceasta zi si nu se saruta, in acel an nu se vor mai iubi.
– Fetele strang viorele si tamaioasa, pe care le pastreaza la icoane, fiind folosite apoi în diverse farmece de dragoste.
– Prin unele locuri, exista si obiceiul ca fetele mari sa stranga apa din omatul netopit. Aceasta apa, pastrata cu mare grija, are proprietati magice, spunandu-se ca este nascuta din surasul zanelor, putand face fetele mai frumoase, mai dragastoase si mereu iubite.
– Se spune ca daca in aceasta zi ai norocul sa auzi pupaza, vei fi harnic tot anul. Daca ploua, primavara va veni devreme si va fi frumoasa
.
– In aceasta zi nu se tese, nu se carpeste, nu se lucreaza la camp sau în fierarie. In schimb, se face curatenie generala in casa
, pentru ca tot ce va urma sa fie cu spor. Deasemenea, dat fiind faptul ca originile traditiei se regasesc in ciclul naturii, in aceasta zi nu se sacrifica pasari sau animale.
– Daca nu se sarbatorea in vreun an Dragobetele, se credea ca tinerii nu se vor putea indragosti in anul care urma; in plus, un semn rau era daca o fata sau un baiat nu intalneau la Dragobete macar un reprezentant al sexului opus, se spunea ca in tot acel anu nu vor avea iubiti.

Iata si cateva exemple mesaje de dragoste pe care le-am selectat si de unde va puteti inspira sa scrieti persoanei iubite un sms frumos:

– De Sfantul Valentin vreau sa iti spun ca iubesc motivele pe care mi le dai in fiecare zi pentru a te iubi: zambetul tau, ochii tai, bunatatea ta, atentiile pe ca mi le faci si modul in care imi inseninezi viata.

– De Ziua indragostitilor nu vreau decat sa iti spun ca dragostea adevarata nu are final fericit… pentru ca pur si simplu nu are final!

– Nimic nu e mai frumos decat iubirea …iar iubirea e mai presusus de orice!

– De valentine’s Day, lasa-ti inima sa zburde pe cararile iubirii… invata sa fii fericit, iubeste ca sa fii iubit!

– As vrea sa fiu un fulg, sa ma topesc in bratele tale, sa-ti explorez trupul si sufletul. Lasa-ma sa te iubesc…

– Vreau sa-ti fur inima, caci tu mi-ai rapit-o pe a mea.

– Trebuie sa fii tare obosit pentru ca ai alergat prin mintea mea toata ziua. Te iubesc!

– De Sfantul Valentin vreau sa iti spun ca iubesc motivele pe care mi le dai in fiecare zi pentru a te iubi: zambetul tau, ochii tai, bunatatea ta, atentiile pe ca mi le faci si modul in care imi inseninezi viata.

– Dumnezeu, inainte de a crea DRAGOSTEA, te-a creat pe TINE, apoi DRAGOSTEA ca sa iti fie daruita. Dupa toate acestea m-a creat pe mine sa ti-o pot DARUI. Te iubesc si fiecare zi cu tine este Valentine’s Day si va fi mereu pentru eternitate!

– Ti-am auzit numele si nimic nu m-a putut opri sa te intalnesc, mi-ai vorbit si am inteles ca nimic nu e intamplator. Ai simtit ca te caut si ai aparut odata cu Sf. Valentin, sa-mi dara-mi o lume pentru a-mi construi alta, asa cum am visat.

– Ca o dovada a dragostei noastre, Ziua Indragostitilor va fi cea mai frumoasa zi de cand suntem impreuna, va fi o floare pentru iubirea noastra pura.

– O scoica de aur e inima Ta, iar perla iubirii se afla in ea, dar scoicile se spag de stancile reci, iar perla iubirii ramane pe veci! La Multi Ani de Sfantul Valentin!

– Happy Valentine’s Day si… iti multumesc ca existi, ca esti langa sufletul si pe placul sufletului meu, ca esti vesel si optimist, ca ma faci sa rad, sa visez… din nou… sa fiu fericita… Te iubesc!

– Te iubesc nu numai pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt eu cand sunt langa tine.

– Daca imi pierd buzele te sarut cu ochii, daca-mi pierd ochii te sarut cu inima, daca-mi pierd inima o gasesc sigur la tine.

– Fara tine… ratacesc la intamplare si toate cararile vietii imi sunt pustii… Fara tine… sunt praf risipit inutil peste lucruri… Si dor si plecare… sunt Fara tine… Dragostea mea!!

– Sa vezi o lume intr-un fir de nisip si cerul intr-o salbatica floare, sa tii infinitul in causul palmei si eternitarea in fuga unei clipe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *