Pentru a creste si a dezvolta orice afacere, nu trebuie sa uitam ca activitatea de marketing este mult mai importanta, decat oricare alta activitate financiara.

Din acest motiv, chiar cu tehnologia de azi, ai nevoie de o strategie de marketing revolutionara si efectiva pentru a creste productivitatea si vanzarile.

Chiar de la aparitia Internetului multi oameni au vazut potentialul urias aflat in acest nou mediu de informatii, dar fara sa aiba nici macar cunostintele de baza al acestuia, n-au putut beneficia pe deplin.

Este o chestie bine-cunoscuta faptul, ca Internetul te poate ajuta enorm, dar numai atunci, cand ai cunostinta corespunzatoare si pui in practica cele mai bune strategii de marketing existente online.

Ceea ce oamenii nu stiu este faptul, ca strategia de marketing nu trebuie sa fie complicata. E nevoie doar de lucrurile potrivite.

Sa luam de exemplu folosirea listei de email. Mai inainte nimeni nu indraznea sa foloseasca aceasta metoda de marketing, deoarece se gandeau ca n-o sa aiba vreun efect benefic asupra afacerii. Cei mai multi intreprinzatori ziceau ca construirea unei liste de email nu este altceva, decat pirdere de timp si de bani. Ceea ce ei n-au stiut este faptul ca dupa “regula de aur” al Internetului, banii sunt in lista.

Poate ca ai mai auzit undeva aceasta fraza, dar merita mentionat inca odata, banii sunt intradevar in lista.

De ce? Pentru ca cu lista de email poti tine legatura cu cititorii si ii poti furniza informatii, promotii si alte campanii de publicitate repetate, pana ce devin clienti.

Practic, lista de email contine adresa de email al acelor vizitatori, care dupa vizitarea site-ului au avut posibilitatea de a se inscrie pe acesta lista si s-au inscris de buna voie, ceea ce inseamna ca sunt interesati in mod direct de oferta ta.

Si pentru ca inscrierea e optionala, vizitatorii nu sunt obligati sa se inscrie. Iar pe de alta parte proprietarul site-ului nu poate fi acuzat de spam, deoarece mesajele de email trimise catre cei inscrisi au consimţământul acestora.

Crearea unei liste de email cu inscriere optionala poate fi foarte benefica site-ului si afacerii tale. A fost dovedit faptul ca in conceptia de vanzare in doi pasi, tinerea legaturii cu potentialii clienti poate sustine interesul acestora. Iar pasul doi ar fi obtinerea interesului.

Prin urmare, pentru a sustine interesul potentialilor clienti, cel mai bine ar fi sa creezi o lista de email.

Mai jos as vrea sa prezint cateva avantaje si beneficii aduse afacerii tale de lista de email:

1. Lista de email cu inscriere optionala este lucrul cel mai valoros al afacerii

Daca ar fi sa intrebi pe proprietarii unor afaceri online despre lucrul cel mai valoros al afacerii, ei ar raspunda ca lucrul cel mai valoros pe care au este lista de email. Deoarece lista de email este defapt lista potentialilor clinti care sunt interesati in vreun fel de ceea ce oferi, din ce urmeaza ca probabilitatea sa devina clienti e foarte mare.

2. Intotdeauna este valabil

Cea mai buna chestie in lista de email este faptul ca niciodata nu se imbatraneste. Chiar daca potentialii tai clienti s-au inscris cu mai multi ani inainte, cu trimiterea unor oferte cu un produs nou pot deveni cumparatori. Iar fiecare nou mesaj trimis listei poate reinnoi baza de noi clienti.

3. Lista mai mare inseamna profit mai mare

Cu cat ai mai multe nume si adrese de email pe lista ta, cu atat va creste sansa de a avea mai multe vanzari. Fiecare nume, fiecare adresa de email poate valora sute de Ron, daca devine cumparator.

Deci, e simplu. Cu cat lista e mai mare, cu atat vei castiga mai multi bani.

In final trebuie sa intelegi, ca lista de email cu inscriere optionala nu este o lista de discutii obisnuite. Ci este chiar miezul existentei si supravietuirii unei afaceri care opereaza pe internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *