Exista o diferenta intre a fi stresati sau a ne grabi. Eu sunt o persoana care se grabeste, iar asta se transmite in familia mea de multi generatii incoace.

Bunica mi-a spus o poveste despre cum Diavolul isi intreba cei trei asociati cum ar putea sa aduca mai multi oameni in Iad. Primul i-a spus sa le comunice oamenilor ca nu exista Rai. Al doilea i-a spus sa le comunice ca nu exista Dumnezeu. ‘Nu’, le spuse acesta. A incercat ideile si nu au functionat. Apoi al treilea i-a sugerat sa le spuna oamenilor ca nu trebuie sa se grabeasca.

Eu ma grabesc in ciuda zicalei ‘Graba strica treaba’. Ma grabesc in ciuda faptului ca sparg vasele dupa ce mancam, doar ca sa le pot aduce la chiuveta intr-un singur drum. Ma grabesc desi uneori ma impiedic luand doua scari deodata. Si in ciuda acestor fapte tot primesc amenda de parcare, deoarece cred ca pot face multe lucruri in timpul banilor putini pusi in aparatul de parcare.

‘Nu lasa pe maine ce poti face azi’ este moto-ul celor care se grabesc, dar sotul meu nu face parte din ei. El se gandeste mai mult la prioritati. Mi-a spus de mai multe ori ca nu ar trebui sa ma grabesc daca as avea prioritati in ceea ce trebuie sa fac. Am patru prioritati – viata, libertatea, gasirea fericirii si altele.

Altele ar fi usor de facut daca nu existau cei care nu se grabesc. Stiti si voi la cine ma refer, ei nu exista doar in viata mea. Oamenii de la banci sau de la posta de exemplu, iar noi trebuie sa ne grabim si mai mult ca sa compensam timpul pe care ei ni l-au furat.

‘Viata nu este o repetitie de imbracaminte’ spune o zicala familiara, si este adevarat. Viata este un spectacol live ,iar spectacolul trebuie sa se desfasoare. In ziele in care imi iau din ritm din cauza acumulatorului masinii sau din cauza vremii foarte stricate imi amintesc ca ar putea fi si mai rau. Macar nu mi-sa anulat spectacolul live.

Da, stiu, ar trebui sa imi fac timp sa miros trandafirii. Am sa planific acest lucru in agenda de zi cu zi. Stiu ce trebuie sa fac, si ma grabesc sa o termin cat mai repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *