“Mi-as dori, dar nu am timp” . “Scuze, dar am prea multe de facut.” “Poate ma pot duce saptamana viitoare”. Luni se transforma in Joi, Joi se transforma in luna viitoare. Ma simt ca si un caine care fuge dupa coada sa. Este timpul sa ma opresc si sa miros gratarul.

Este timpul sa ne bucuram de motivul pentru care ne-am mutat in California de Sud – vremea. Pentru mine si pentru sotul meu, traitul in Est a devenit un cuvant de sase litere – zapada. Acum sunt dependenta de soare.

Daca ploua, incerc sa ma gandesc la spusele bunicii – ‘Daca nu ploua, ce ar face lucratorii din fabricile de umbrele?’. Pai, bunico, atunci ei ar putea veni in California de Sud si sa fie meteorologi.

Nu ai nevoie de antrenament formal. Ai nevoie doar de par frumos si un zambet incantator. Zambetul este foarte folositor cand vrei sa explici de ce nu au fost corecte prognozele meteo.

Prezicerea vremii in California de Sud este la fel de grea precum prezicirea faptului ca va urma noapte dupa zi. In loc sa aiba o diploma in meteorologie, meteorologii ar trebui sa aiba geamuri in birou.

Majoritatea celor care traiesc in California de Sud nu au barometre, metraje de umiditate sau imagini de la sateliti ca sa prezica ploaia. Stim ca este probabil ca va ploua cand ne-am spalat masina, sau ca nu va ploua daca avem umbrelele cu noi.

Daca meteorologii prezic ca va fi partial innorat cerul, stiu mai mult decat ei despre cum va fi vemrea. Ei sunt pesimisti. Daca erau optimisti, ar spune ca cerul va fi partial senin.

In muzicalul ‘Man from La Mancha’, Don Quijote canta ‘Ori gresesc ori nu, dar trebuie sa fiu eu!’. Daca adaugi cuvantul ‘vremea’ dupa ‘gresesc’, primesti o melodie care ar putea fi melodia-tema pentru meteorologi.

Din pacate, acesti oameni au nevoie de consimtamantul nostru mai mult decat au nevoie de o melodie-tema. Daca prognoza lor primeste o nota mai proasta ca si a adversarilor, sunt batuti de vreme.

Familia si prietenii care traiesc in zona vestico-centrala sau in cea de est da Californiei de Sud le dau note mici deoarece noi nu avem anotimpuri. Dar le pot suporta furtuna de gelozie – mai ales din noiembrie pana in martie.

In cele din urma, este demonstrat stiintific ca vremea are efect asupra starii noastre de spirit. Pe mine soarele ma face sa ma simt fericita, ploaia ma face trista si ceata ma face sa ma simt singuratica. Dar cand traiam in New Jersey, zapada ma facea sa ma mut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *