Unde sunt Pet Rocks, Beanie Babies si Strumfii? Hula Hoop-ul era la moda in anii ‘50. In anii ‘60 se murea dupa tricourile in culori vibrante. Spre sfarsitul anilor ‘70 a disparut moda pantalonilor trapez, iar in anii ‘80 parul era urias.

O manie este un lucru de care multi oameni sunt interesati pentru o vreme. Cu alte cuvinte, poti prosti cativa oameni cateodata, dar nu poti prosti toti oamenii intotdeauna.

Parul lui Jennifer Aniston in ‘Friends’ si tatuajele lui Cher – unele mode se demodeaza, iar altele isi lasa semnul. Parul multicolor si-a pierdut din popularitate, dar fusta mini inca sta pe picioare.

Adolescentii, care se lupta sa defineasca cine sunt, sunt cei mai susceptibili la manii. Baietii poarta haine prea largi pentru a imita look-ul rapperilor. Fetele poarta haine prea stramte si scurte pentru a imita look-ul lui Britney. Ambele look-uri ma fac sa ma gandesc daca oare parintilor le pasa.

Orice reclama imprastie vestea despre manii mai repede decat fetele cu ajutorul celularelor.

Ca si adolescenta am scapat de nebunia maniilor, deoarece in scoala mea trebuia purtata uniforma. M-am plans atunci – o adolescenta care se plange nu este la moda, din pacate; dar cand vad competitia intre scolile de azi, sunt recunoscatoare in mod uniform pentru bluza alba, fusta albastra si pantofii maro.

Desigur, daca o starleta ar fi fotografiata in acei pantofi maro, magazinele ar copia-o inainte sa rostesti Paris Hilton. Ceea ce incepe ca un lucru unic devine o parte din uniforma voluntara a adolescentilor.

Portocaliul era culoarea la moda sezonul trecut. Cumva, fetele se uitau in oglinda si spuneau ‘Cu portocaliu sunt si eu la moda’. Din pacate, daca se aplica in moda principiul conform caruia ceea ce trece are sa revina, fusta pufoasa si crestele se vor intoarce.

‘Daf’ este un cuvant englez pentru prostut. Acesta ar poate explica de ce britanicii tind sa se imbrace mai conservativ. Cand te uiti in oglinda, vezi lucrurile invers, deci ‘daf’ devine ‘fad’ ceea se inseamna manie.

Limba romana este plina de cuvinte prostute precum cool, super, fain, buna rau. Limba este ca hartia pentru muste. Unele cuvinte se lipesc, altele nu bazaie destul ca sa intre in dictionare.

Dar exista speranta. Cu cat devii mai batran, cu atat esti mai putin afectat de aceste manii. A fi mai batran si mai intelept este intotdeauna la moda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *