‘O femeie de o varsta anumita’ este o expresie europeana. Ea nu este o femeie mai in varsta. Ea este o femeie care a trecut peste varsta a doua cu perspicacitate. Un exemplu bun ar fi Diane Keaton, Diane Sawyer sau Oprah.

De unde stii ca esti destul de batrana pentru a fi o femeie de o varsta anumita? Eu mi-am dat seama de aceasta cand vorbeam despre barbatii cu varstele cuprinse intre 18 si 29 ca si despre barbati tineri.

De unde stii daca esti perspicace? Nu simti ca trebuie sa porti bluze cu decolteu mai mic sau fuste mai lungi. Daca parul iti este scurt, dar la moda – nu este atat de scurt ca si memoria ta.

O femeie de o varsta anumita si-a castigat unele privilegii – in afara faptului ca un barbat ii cedeaza ei locul cateodata. Si-a castigat privilegiul de a spune ‘nu’. ‘Nu, nu vreau sa fac acest lucru, sa ma duc acolo sau sa incerc acel lucru’. Nici nu necesita explicatii. Nu trebuie sa dea scuze. Nu o face pentru ca nu vrea sa o faca.

Nu imi place cum scriu L-ul majuscul. Deci nu-l folosesc. Folosesc doar l-uri minuscule. Cand scriu, folosesc prea des liniuta de unire; dar nu imi pasa. Nu mai simt ca trebuie sa urmez regulile majusculelor sau ale punctuatiei. De fapt, nu mai simt nici ca trebuie sa fiu punctuala.

Faptul ca port mereu negru nu mai este straniu sau neobisnuit – sunt eu. Cand cineva imi spune ca nu imi arat varsta, zambesc, deoarece nu stiu cum ar trebui sa arat la varsta mea.

Astazi este mai acceptat in societate ca femeile mai in varsta sa se casatoreasca cu barbati mai tineri – un pas mic pentru femeie, o saritura mare pentru sfarsirea standardului dublu. Considerand faptul ca femeile traiesc in medie cu 7 ani mai mult decat barbatii, casatoria cu un barbat mai tanar nu este infumurare. Este un lucru practic.

In plus, o femeie de o varsta anumita este pregatita sa cerceteze viata. De ce s-ar simti ca trebuie sa invete un caine batran trucuri noi?

O femeie de o varsta anumita are incredere in sine. A facut deja de toate. Este pregatita sa isi duca experientele despre lume in lume. La ceea ce s-a gandit ca are sa o faca candva, o poate face azi. Este timpul ei – daca isi face timp ca sa-si faca timpul propriu.

Desi a fi femeie de o varsta anumita necesita timp, este timpul pentru calitate, nu cantitate. Este timpul de a va ameliora viata. De fapt, mai este mult timp pana trebuie sa platesti pentru timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *