In cazul in care cauti download-uri de muzica, exista un numar mare de locuri in care sa te uiti. In trecutul apropiat, oamenilor le era frica sa downloadeze muzica, pentru a nu viola legi de copyright. In zilele acestea, exista cateva optiuni care ofer download-uri de muzica pe baza individuala sau peer-to-peer, toate prin mijloace legale. Aceste site-uri ofera o gama larga de videoclipuri, podcast-uri, filme, precum si alte materiale si oferte speciale.

Ce sunt download-urile de Mp3?

Mp3-urile (sau MPEG Audio Layer 3) ofera o modalitate de a comprima fisierele de muzica intr-un format mai mic, care poate fi stocat usor si trimis prin internet ca si download de muzica. Fisierele audio sunt convertite prin algoritmi psiho-acustici, care indeparteaza sunetele prea slabe ca sa fie auzite – producant un fisier Mp3 care ocupa o doisprazecime din marimea originalului. Mp3-urile pot fi ascultate prin intermediul programelor precum Winamp sau Windows Media Player – sau decodate si inregistrate ca si format CD, sau trimise prin internet ca si download-uri de Mp3.

Download-uri muzicale peer-to-peer

In trecut, firmele ofereau download-uri muzicale de la oameni care erau inregistrati pe site-ul lor, printr-o lista centralizata de melodii din baza lor de date, prin care oamenii se puteau conecta la un alt calculator pentru a le downloada. Problema cu aceasta metoda era ca unele melodii nu erau obtinute in mod legal. Acum exista alte modalitati prin care oamenii sa-si imparta playlist-urile, fie printr-un serviciu de subscriptie, sau prin comunitati online, suportate de magazine muzicale online.

Download-uri comerciale

Unele firme noi ofera melodii individuale sau albume de Mp3-uri spre cumparare, fara sa fie nevoie de un serviciu de subscriptie. Aceste tipuri de site-uri ofera beneficii precum stiri, mostre si gratuitati, si sunt asemanatoare cu magazinele muzicale traditionale. Unele pot oferi chiar si pareri si compilatii a muzicienilor profesionisti, combinand tehnologia downloadurilor de Mp3 cu atractia parerilor expertilor. Aceste firme ofera mari avantaje consumatorului, deoarece sunt de obicei principala cale a industriei muzicale de a oferi download-uri de Mp3 consumatorilor.

Cele mai grozave site-uri ar trebui sa-ti ofere sansa de a cauta dupa artist, gen si studio – si iti va da sansa sa comentezi si sa-ti zici parerea despre muzica pe care ai cumparat-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *