Oamenii lui Sorin Ovidiu Vantu au cazut, la sfarsitul saptamanii trecute, victime unui jaf copiat parca la indigo din celebrele filme hollywoodiene cu mafioti. Contabilul de la Romantica, unul din posturile de televiziune pastorite de magnat, a fost atacat in plina zi, in Bucuresti, si lasat fara doua miliarde de lei vechi, banii de salarii ai angajatilor de la tv.

Vineri, in jurul orei 14.00, omul a mers cu masina de la firma la o banca situata in zona Traian din Capitala. A intrat in cladire linistit. Nici prin cap nu-i trecea ca, de afara, banditii il urmareau. Contabilul a trecut pe la ghisee, a incasat cele doua miliarde de lei vechi, adica aproape 60.000 de euro, si a plecat. Angajatul de la Romantica a pus pe bancheta actele si banii si s-a urcat la volan. Nici nu a apucat sa bage bine cheia in contact, ca a si fost atacat. Indivizi cu cagule pe fata au spart geamurile autoturismului cu paturile armelor cu care l-au amenintat, au insfacat saculetii cu bani si au fugit.

Martorii jafului povestesc ca i-au vazut pe cei doi atacatori mascati urcandu-se in-tr-un BMW de culoare verde cu numarul B 06 VRD, la bordul caruia au demarat in cateva secunde. Imediat, oamenii legii au declansat operatiunea ‘Navodul’, care a constat in instituirea de filtre pe toate strazile Capitalei. Zadarnic insa. Nici acum, dupa trei zile, politistii nu au reusit sa dea de urma jefuitorilor care l-au lasat pe Vantu fara doua miliarde de lei vechi. Cautarile sunt cu atat mai dificile cu cat numarul BMW-ului s-a dovedit a fi unul furat de la un alt autoturism.

In ancheta aflata in plina desfasurare au fost angrenati politisti sub acoperire care si-au activat sursele in lumea interlopa. In paralel, anchetatorii bucuresteni audiaza salariatii televiziunii Romantica pentru a incerca sa afle cum au stiut atacatorii toate detaliile legate de ridicarea si transportul banilor.

Vantu si-a construit un imperiu media

Sorin Ovidiu Vantu a devenit unul dintre cei mai controversati oameni de afaceri din Romania dupa scandalul in care a fost implicat in celebrul caz al prabusirii Fondului National de Investitii. El este oficial proprietarul postului de televiziune Realitatea TV din februarie 2006, cand a preluat compania Blue Link Comunicazioni. Afaceristul recunostea insa in urma cu un an ca, de fapt, controleaza Realitatea TV inca din 2004, prin prezenta lui Liviu Luca in actionariatul postului, dar
a preferat sa ramana in umbra pentru a construi un produs media credibil si abia pe urma sa si-l asume. La inceputul acestui an, grupul media a lansat Romantica TV, care se doreste principalul concurent al postului Acasa TV. Aici, are ca subalterni vedete ca Teo Trandafir, Oana Zavoranu, Raluca Moianu sau Andreea Banica. Trustul condus de Vantu cuprinde publicatii precum ‘Cotidianul’ sau ‘Academia Catavencu’ si agentia de presa Newsin.

Articol semnat de Cristian Burcioiu,Luana Mare,Remus Vlad in ziarul LIBERTATEA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *