Noul aparat-vedeta al gamei Boeing, 787 Dreamliner, a fost prezentat pentru prima data publicului, duminica noaptea, la uzina sa de montaj, situata in apropiere de Seattle. Constructia sa a durat sase ani.

“Doamnelor si domnilor iata Boeing-ul vostru Dreamliner!”, a exclamat responsabilul cu constructia acestui gigant, citat de presa internationala de luni.

787 are capacitate medie si este primul aparat nou-nout al constructorului dupa modelul 777 creat in urma cu 13 ani. Este singurul avion comercial de mari dimensiuni din fibra de carbon, iar constructorul spune ca este mult mai eficient in ceea ce priveste consumul de combustibil fata de competitorii sai si produce cu 20% mai putin dioxid de carbon.

Firma a anuntat ca are deja 600 de comenzi pentru 787 Dreamliner.

Primul test de zbor este asteptat in luna august sau septembrie.

787 Dreamliner este un mare succes pentru Boeing la fel precum este asteptatul A380 care va fi lansat de Airbus.

Totusi intre cele doua sunt deosebiri vizibile. Aparatul firmei europene este unul de mari dimensiuni care raspunde cererilor companiilor aeriene pentru avioane care sa transporte cat mai multi pasageri.

Boeing are insa un alt scop: un aparat de dimensiuni mai mici, anticipand ca sectorul aerian va avea nevoie de aeronave de dimensiuni medii care sa opereze pe aeroporturi mai mici.

HotNews.ro, C.N.A., 09 iul 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *