FC Sevilla a dominat categoric meciul de la Bucuresti si a castigat cu 2-0 (Poulsen ’41 si Kanoute ’75) fara a se intrebuinta prea mult. Steaua a jucat curajos insa fara prea multa claritate si entuziasm. Bostina a ratat cea mai mare ocazie a Stelei cand, in urma unei executii superbe, mingea a cazut pe bara portii lui Palop.

Stelistii au reusit chiar sa marcheze, dar arbitrul a anulat, in mod corect, golul pentru fault in atac. A venit golul lui Poulsen si pe teren s-a vazut doar o singura echipa… Sevilla.

Inceputul de meci a apartinut celor de la Sevilla care au ratat patru ocazii importante de gol. Steaua a jucat cu calm, a contraatacat periculos in cateva randuri, dar apararea s-a clatinat serios in fata atacurilor rapide purtate de spanioli. Bostina a ratat ocazia reprizei pentru Steaua cand, in urma unei executii superbe, mingea a cazut pe bara portii lui Palop.

Steaua reuseste sa deschida scorul in urma unei lovituri de colt, dar arbitrul german anuleaza, in mod corect, golul pentru fault in atac. Cernea are o interventie stupida iesind cu mingea in afara careului mare. Alves executa lovitura libera, iar mingea deviata de zid ajunge la Poulsen (’41) care inscrie pentru 1-0.

Steaua forteaza pe finalul reprizei si este aproape de egalare in urma unei faze prelungite de atac.

Si repriza secunda a fot dominata tot de Sevilla care mai inscrie o data prin Kanoute (’75) dintr-un penalty facut de Goian. Steaua joaca tot mai haotic pierzand mingea cu usurinta dupa doua-trei pase. Spaniolii fac ce vor pe teren, greselile stelistilor se inmultesc, iar spectatorii parasesc stadionul dezamagiti de evolutia mult sub asteptari a formatiei favorite.

Formatia de start: Cernea – Stancu, Goian, Ghionea, Petre Marin – Radoi, Ov. Petre, Bostina – Nicolita, Thereau, V. Badea. Rezerve: Andrey, Cristocea, Baciu, Iacob, Paraschiv, Croitoru, Coman.

Surpriza in primul “11” al Sevillei: atacantul Frederic Kanoute, golgheterul din Primera Liga a fost doar rezerva, in timp ce Luis Fabiano n-a intrat in lotul de 18!
Antrenorul Juande Ramos a inceput cu: Palop – Dani Alves, Escude, Ocio, Puerta – Maresca, Poulsen, Hinkel, Adriano – Kerzhakov, Alfaro. Rezerve: Cobeno, David, Valente, Chevanton, Kanoute, Marti, Fazio.

Partida este arbitrata de o brigada din Germania, cu Florian Meyer la centru, Peter Henes si Kai Voss, asistenti.

Rezultatele serii in Cupa UEFA

Spartak Moscova 1 – 1 Celta de Vigo
Steaua Bucuresti 0 – 2 Sevilla
Braga 1 – 0 Parma
Lens 3 – 1 Panathinaikos
Waregem 1 – 3 Newcastle U.

HotNews.ro, I.B., 15 feb 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *