Invitat in cadrul emisiunii “100%” (Realitatea TV), Ion Tiriac a vorbit despre recenta vanatoare de la Balc, despre puterea si potenta financiara a celor invitati acolo precum si despre avantajele pe care i le aduce acest fond de vanatoare.

Magnatul spune ca fondul de vanatoare de la Balc nu-i aduce niciun profit ci din contra. Investitia in acest domeniu este facuta pentru a realiza o singura partida de vanatoare importanta pe an, atunci cand invitatii lui Tiriac sunt oameni care au cifre de afaceri “mult mai mari decat PIB-ul Romaniei”.

Pe langa relatiile care se leaga in aceste momente, Ion Tiriac vede ‘masacarul’ de la Bals si ca pe o promovare a Romaniei in ochii strainilor.

Ion Tiriac spune ca Romania pierde anual peste 500 de milioane de euro fiindca nu exploateaza cum trebuie fondul cinegetic.

Jocul de golf, de tenis, echitatia sau partidele de vanatoare sunt mijloace extraordinare de socializare, atunci cand omul se dezbraca de functie pentru cateva momente si discuta mult mai usor de la om la om decat de la functie la functie, afirma Ion Tiriac.

“Daca am fi fost siguri ca putem intra in UE si-n 2010 eu as fi votat impotriva integrarii”, a incercat Ion Tiriac sa-si nuanteze o declaratie mai veche si foarte controversata prin care se pronunta impotriva unei aderari rapide la UE pe motivul ca nu putem fi concurentiali la acest moment pe piata UE.

Ion Tiriac a recunoscut ca una din companiile in care este actionar majoritar participa la licitatia pentru Hotelul Triumf, chiar daca i se pare ca hotelul si terenul aferent sunt mult supraevaluate.

HotNews.ro, Ionut Baias, 15 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *