Echipele romanesti angrenate in Cupa UEFA, Rapid si Dinamo, au obtinut joi seara doua rezultate bune care le mentin cu sanse in cursa pentru calificarea din grupe.

Rapid a avut nevoie de eternul Moldovan si inspiratia lui Buga pentru a termina la egalitate, 2-2, pe terenul celor de la Hapoel Tel Aviv. Daca atacul si-a facut pe deplin datoria, apararea rapidista s-a dovedit extrem de vulnerabila fiind usor depasita de atacantii adversi. Echipa lui Razvan Lucescu se afla la al doilea egal consecutiv iar lupta pentru calificare devina mai dificila.

Dinamo a suferit mult pe teren propriu cu Besiktas fiind nevoie de o lovitura de la 11 metri acordata in minutul 85 pentru a-si aconta toate cele trei puncte. Ambele meciuri au o avut o desfasurare alerta, ocaziile mari de gol alternand uneori cu repeziciune la ambele porti.

Dinamo-Besiktas

Cu rebelul Ganea in formula de start, Dinamo a inceput ofensiv meciul, s-a insatalat in jumatatea de teren adversa si a reusit sa deschida scorul in minutul 20 prin reusita lui Adrian Cristea care a patruns frumos in careul advers, a driblat portarul si a trimis in poarta goala.

Besiktas a dominat repriza secunda cand a avut cateva mari ocazii de gol. Apararea dinamovista cedeaza in minutul 58 cand Deivson patrunde si inscrie cu toata opozitia lui Gaev.

Ocaziile mari de gol se succed cu repeziciune la ambele porti, fiecare echipa lasand impresia ca poate transa meciul in favoarea ei. Norocul a fost de partea noastra insa in seara aceasta.

Cand meciul se indrepta spre un 1-1, Niculescu scapa singur cu portarul dar este faultat de un fundas advers. Arbitrul acorda penalty pentru Dinamo si cartonas rosu pentru fundasul lui Besiktas. Niculescu executa impecabil si aduce victoria pentru Dinamo.

Din pacate pentru echipa din Stefan cel Mare, Moti si Margaritescu au fost eliminati in mod stupid in finalul partidei pentru cumul de cartonase galbene.

Prin victoria din aceasta seara Dinamo poate scapa de una din principalele contracanditade la calificare, Besiktas aflandu-se la a doua infrangere consecutiva in grupa dupa cea suferita cu Tottenham pe teren propriu.

In celalat meci al grupei Tottenham H. si Brugge se afla la egalitate 1-1 la pauza.

Hapoel Tel Aviv – Rapid Bucuresti 2-2 (final)

Inceputul de meci nu a fost unul prea fericit pentru echipa giulesteana, greseala grava a lui Rada ajutandu-l pe Barda sa deschida scorul pentru Hapoel inca din minutul 10. Doar cinci minute mai tarziu Rada isi rascumpara greseala, face o cursa excelenta pe partea stanga ii paseaza lui Viorel Moldovan si acesta aduce egalarea.

Rapid rateaza ocazie dupa ocazie dar cei care inscriu sunt tot jucatorii adversi, Hapoel intrand la cabine in avantaj.

Nici debutul reprizei secunde nu ne-a fost favorabil, apararea visatoare a Rapidul fiind depasita usor in cateva momente si doar imprecizia atacantilor adversi sau norocul au facut ca Rapidul sa nu fie condusa cu doua goluri diferenta.

Atacul functioneaza bine insa si cel mai criticat jucator rapidist din ultimul timp, Mugurel Buga, face o incursiune frumoasa si inscrie pentru 2-2 in minutul 54.

Rapidul pune stapanire pe joc, este echipa mai periculoasa, dar tabela ramane neschimbata pana la finalul partidei. Al doilea egal pentru echipa lui razvan Lucescu si lupta pentru calificare devine tot mai grea.

In celalalt meci al grupei Panathinaikos a invins in deplasare la Mlada Boleslav cu 1-0

HotNews.ro, I.B., 02 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *