404 Not Found


nginx
Pariurile on-line, in pericol de a fi interzise si in Romania – Sporting News

Dupa ce Congresul SUA a interzis pariurile si jocurile de noroc pe internet, si Romania intentioneaza sa se alinieze acestei tendinte. Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat in luna august, intr-un interviu pentru EVZ, ca urmatorul domeniu in care vrea sa stranga cureaua, dupa introducerea taxei pe viciu la tigari si alcool, este cel al jocurilor de noroc.

La scurt timp dupa aceea, pe site-ul internet al Ministerului Finantelor Publice (MFP) aparut un proiect de lege in acest sens.

Acesta stipuleaza clar ca „jocurile de noroc organizate pe teritoriul Romaniei prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet sau intranet” sunt interzise. Firmele care nu vor respecta aceasta lege risca amenzi sau chiar pana la patru ani de inchisoare pentru conducatori.

In prezent, proiectul de lege n-a parasit birourile ministerului, fiind in continuare supus modificarilor. Dupa aceea, acesta trebuie adoptat de guvern si de parlament, pana sa intre in vigoare.

Cheia succesului: restrictii pe plati

Interzicerea pariurilor on-line pare usor de facut printr-o lege, insa este foarte greu de aplicat. Daca este clar ca firmele care organizeaza jocuri de noroc on-line nu mai au ce cauta pe piata romaneasca, nu acelasi lucru se poate spune despre impunerea de restrictii persoanelor fizice. Practic, nimeni nu poate interzice unui roman sa intre pe un site internet si sa-si joace banii.

Insa americanii au gasit cheia succesului: extinderea restrictiilor si asupra bancilor, companiilor de carduri si ai procesatorilor de plati.
Daca acestia vor transfera bani catre firmele de pariuri si jocuri on-line, vor intra in ilegalitate. Si in varianta romaneasca a proiectului de lege se intrevede aceasta posibilitate.
Integral in EVZ

Evenimentul Zilei, 04 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *