Autoritatile saudite au anuntat ca nu au nicio dovada ca cel mai cautat terorist de pe planeta – Osama Bin Laden – ar fi murit de febra tifoida, relateaza BBC. Intr-o declaratie emisa de Ambasada saudita la Washington, se mentioneaza ca relatarile privind moartea liderului Al-Qaida sunt speculative si nu pot fi verificate.

Informatia privind moartea lui Osama bin Laden a aparut intr-un ziar francez, care citeaza serviciile de informatii saudite afirmand ca liderul Al Qaeda ar fi murit de febra tifoida in Pakistan, luna trecuta.

L’Est Republicain publica ceea ce pretinde a fi o copie a raportului datat 21 septembrie, despre care sustine ca ar fi fost prezentat in aceeasi zi presedintelui Jacques Chirac, premierului Dominique de Villepin, ministrului francez de Interne si celui al Apararii.

“Potrivit unei surse care de obicei s-a dovedit de incredere, serviciile secrete saudite sunt convinse ca Osama ben Laden a murit”, scrie in document.

“Informatiile stranse de sauditi arata ca seful al-Qaida a murit la 23 august 2006, in timp ce se afla in Pakistan, din cauza unei forme foarte grave de febra tifoida, care a dus la paralizia partiala a organelor interne”, scrie in raport.

Documentul, marcat “secret de aparare” si purtand insemnele serviciilor secrete franceze, adauga ca Arabia Saudita a primit pentru prima oara informatia la 4 septembrie, dar asteapta detalii inainte de a face anuntul oficial.

Ministerul francez al Apararii a anuntat imediat ca nu poate confirma informatiile.

HotNews.ro, D. Mihai, 24 sep 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *