Delegatia Permanenta a PNL a decis sambata excluderea din partid a deputatilor Mona Musca si Ioan Ghise. Pentru excluderea Monei Musca au votat 62 de membri, iar 5 au fost impotriva. In ceea ce-l priveste pe Ioan Ghise, excluderea sa din PNL a fost hotarata cu 56 de voturi pentru si 11 impotriva.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu a explicat ca este vorba de o decizie de principiu, care se va aplica tuturor liberalilor, care au colaborat cu securitatea.

La iesire, Mona Musca a declarat ca, indiferent de decizia partidului, ea nu o va contesta. Deputatul a tinut totusi sa sublinieze ca normal ar fi fost ca acesta decizie sa fie luata dupa analiza CNSAS.

Departe de a fi resemnata, Mona Musca a declarat ca este necesar ca deconspirarea sa mearga pana la capat:”Cred ca desconspirarea trebuie facuta de catre CNSAS si nu pe langa CNSAS si sper ca deconspirarea sa mearga pana la capat si nu cumva sa se amestece cu reglari de conturi politice sau de alta natura”.

Delegatia Permanenta a PNL s-a intrunit sambata la Constanta pentru a decide daca Mona Musca si Ioan Ghise vor fi exclusi din partid. Cei doi parlamentari liberali sunt suspectati ca ar fi facut politie politica.

La scurt timp, dupa ce Mona Musca a recunoscut ca a semnat un angajament cu securitatea, liberalii au hotarat sa-i retraga sprijinul politic. Acelasi tratament a fost aplicat la inceputul saptamanii si deputatului Ioan Ghise.

Decizia de atunci a liberalilor nu a fost comentata de Mona Musca, ea declarand ca asteapta verdictul CNSAS. In schimb, Ioan Ghise a contestat decizia liderilor PNL, care au cerut retragerea sprijinului politic. Ghise sustine ca CNSAS a confirmat deja faptul ca el nu a facut politie politica, iar conducerea partidului stia inca din 1992 ca a scris cateva note informative.

HotNews.ro, D.G., 02 sep 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *