Oficialii romani si reprezentantii companiei sud-coreene Daewoo au semnat, miercuri 30 august, contractul de transfer de actiuni si tranzactie asupra creantelor intre Daewoo Motor Coreea si Daewoo Automobile Romania, prin care statul redevine unicul proprietar al uzinei de la Craiova. Cele 51% din actiunile detinute de compania coreeana au fost rascumparate pentru suma de 60 de milioane dolari.

Codrut Seres, ministrul economiei si Comertului a anuntat ca finalizarea tranzactiei este estimata pentru perioada 15 – 20 octombrie 2006, iar procedura de privatizare a uzinei cu un investitor strategic va incepe in termen de doua luni de la finalizarea acesteia.

Conform unui comunicat de presa al ministerului economiei, din totalul tranzactiei, pachetul de actiuni are valoarea de 50 de milioane de dolari, iar 10 milioane de dolari reprezinta datoriile uzinei din Craiova catre firme din grupul Daewoo.

„Finalizarea tranzactiei este estimata pentru perioada 15 – 20 octombrie 2006, iar procedura de privatizare a uzinei cu un investitor strategic va incepe in termen de doua luni de la finalizarea acesteia”, a declarat ministrul Seres.

Oficialul MEC a mentionat ca „in prezent, Daewoo Automobile Romania S.A. Craiova lucreaza, are contracte si licente de fabricatie si intentioneaza sa lanseze un nou model de automobile in urmatorii doi ani, pentru a se mentine pe piata”.

Vicepresedintele Daewoo Automobile Romania, Ion Ion, a declarat ca uzina va incepe sa faca angajari in perioada urmatoare, mentionand ca cifra de afaceri pentru primele sase luni ale acestui an este de aproximativ 260 de milioane de dolari.

Contractul a fost semnat de You Sik Kim, presedinte si lichidator al Daewoo Motor Co. Ltd, si de Ion Ion, vicepresedintele Daewoo Automobile Romania, in prezenta ministrului Economiei si Comenrtului, Ioan Codrut Seres.

HotNews.ro, A.V., 30 aug 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *