Invitat sa sustina un recital in prima seara a festivalului de la Mamaia, Mihai Traistariu a vrut sa ofere publicului roman o mostra din spectacolul pentru care castiga zilele acestea peste 3.000 de euro in Grecia.

Pentru ca cea mai mare parte din scena festivalului a fost ocupata de orchestra radio-difuziunii, Traistariu a avut voie sa vina in spectacol cu doar patru dintre cei 12 dansatori care-l insotesc de obicei in strainatate. El a mai adus si o scena in miniatura, dotata cu ventilatoare si reflectoare necesare
pentru simularea unei
tornade.

35 RON PENTRU MANCARE

Cantaretul ne-a declarat ca a suplimentat din propriul buzunar cheltuielile pentru micul lui spectacol de pe scena de la Mamaia pentru ca initial dansatorii nu aveau nici cazare. “Eu le-am cedat camera dansatorilor mei. Le-am dat si bani pentru mancare pentru ca bonul de 350.000 de lei pe zi, pe care l-a primit fiecare participant la festival ajunge numai pentru o masa.

Pe litoral, de banii astia mananci doar atat cat sa ai puterea sa urci pe scena”, ne-a declarat Traistariu. Cantaretul spune insa ca-si va recupera banii “cu varf si indesat” in acest sfarsit de saptamana de la greci. “Imediat dupa Mamaia plec in Grecia cu toata trupa de dansatori. Acolo vom primi cam 3.000 de euro pentru un spectacol”, sustine Traistariu.

ANIVERSARE SALVATOARE

Festivalul Mamaia a fost vaduvit anul acesta de una dintre cele mai controversate sectiuni din concurs: categoria “Slagare” a fost transformata elegant in prilej de sarbatoare si aducere aminte la aniversarea a 50 de ani de TVR, ocazie cu care vor urca pe scena cantareti debutanti la Mamaia si se vor canta piese lansate pe scena batranului festival.

Sectiunea Slagare, ocolita anul trecut de multi dintre artistii invitati sa cante live pe scena Teatrului de vara din Mamaia, va reveni in forta de la anul.

SECTIUNEA “SLAGARE” IN RENOVARE

Presedintele juriului, Madalin Voicu, spune insa ca “Slagarele” se vor intoarce intr-o formula imbunatatita. “Am negociat cu producatorii caselor de discuri si au fost de acord ca la sectiunea Slagare sa-si promoveze artistii. Dar conditia pusa de conducerea consiliului judetean Constanta a fost ca interpretii sa fie alesi in functie de un clasament al vanzarilor.

Ceea ce ar fi insemnat sa auzim numai muzica etno si manele, pentru ca asta s-a cumparat cel mai mult. Nici producatorii nu au fost incantati de aceasta solutie. Insa, de la anul, costurile sectiunii Slagare vor fi suportate de casele de discuri, chiar daca se va desfasura sub cupola festivalului Mamaia.

Iar cantaretii vor fi selectati pe criterii calitative, nu in functie de cat au vandut, pentru ca si cei de la casele de inregistrari vor sa promoveze valorile”, ne-a explicat Madalin Voicu motivele care au dus la “disparitia” temporara a sectiunii cu pricina din cadrul festivalului.

Ziarul, 26 aug 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *