Patriciu a recunoscut ca a sponsorizat PSD in 2004

Omul de afaceri Dinu Patriciu a recunoscut, miercuri, ca doua firme in care este actionar majoritar au sponsorizat PSD – informeaza NewsIn. Patriciu sustine, insa, ca acest lucru este legal si corect, deoarece “au echilibrat balanta donatiilor politice”.

Patriciu a facut aceasta declaratie la iesirea de la Parchetul General, unde a fost chemat pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala in dosarul Rompetrol. Procurorii au fost nevoiti sa amane insa inceperea prezentarii, pentru ca avocatii lui Dinu Patriciu au ridicat o exceptie din care reiese ca ancheta nu ar fi terminata.

Omul de afaceri va afla vineri daca exceptia a fost acceptata si cand va fi chemat pentru noi audieri. Miercuri, Dinu Patriciu a stat la Parchet doar 50 de minute, desi vizita era programata in intervalul orar 8.00 – 12.00. Potrivit Realitatea TV, el a declarat la iesire, ca nu s-a intalnit cu procurorii, pentru ca “nu are nimic de discutat cu acestia”.

Dinu Patriciu este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave – in legatura cu privatizarea Vega si a rafinariei Petromidia, complicitate la abuz in serviciu in forma calificata – contractul Repsol Exploracion, complicitate la evaziune fiscala – in relatia cu RAFO SA si rafinaria Steaua romana, manipularea pietei de capital si recomandarea si divulgarea de informatii privilegiate –

tranzactionarea la bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare, delapidare cu consecinte deosebit de grave – valorificarea creantei din contractul EPSA.

NewIn mai transmite ca liderii PSD sustin ca nu au avut cunostinta de faptul ca liberalul Dinu Patriciu a sponsorizat cu doua miliarde de lei campania electorala a partidului lor, dar accepta aceasta situatie ca pe ceva firesc si invita sponsorii sa finanteze, in continuare, formatiunea.

Adrian Nastase – cel care detinea functia de presedinte al PSD in perioada in care Patriciu sponsoriza partidul – a respins orice asociere intre finantarea substantiala oferita de liderul PNL in anul 2004 si bunavointa Cabinetului condus de el, care, in octombrie 2003, a emis OUG esalonand datoria de 600 de milioane de euro a Petromidia, patronata de Dinu Patriciu, pe 20 de ani.

Dan Matei Agathon, secretar general al PSD in iunie 2004, a precizat ca asteapta noi sponsorizari, in timp ce purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, nu s-a aratat afectat de acest subiect.

HotNews.ro, D. Mihai, 02 aug 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published.