Guvernul Romaniei grabeste procesul de privatizare a Romtelecom prin aprobarea semnarii contractului de consultanta si servicii financiare dintre aceasta companie si consortiul format din Credit Suisse Securities (Europe) Limited si IEBA Trust. Consortiul a castigat procesul de selectie organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a declarat miercuri ca aprobarea acestui contract reprezinta un pas important pentru actuala guvernare in a-si duce la indeplinire programul de guvernare.

“Aprobarea de catre Guvern a acestui contract reprezinta un nou pas pentru indeplinirea la termen a inca unui punct din Programul de Guvernare ce a fost prezentat la instalarea in functie a actualului Guvern. Se asteapta ca interesul investitional sa fie crescut atat pe piata de capital interna, cat si pe cea externa”, a declarat Nagy.

Conform unui comunicat de presa al MCTI, scopul acestui contract il reprezinta finalizarea procesului de privatizare, prin Oferta Publica Initiala si admiterea Romtelecom la tranzactionare pe o piata bursiera internationala si pe piata bursiera interna.

Consultantul va realiza un proces de investigare a interesului investitional si va prezenta, la cererea investitorilor individuali sau institutionali, informatii economice si financiare privind Romtelecom si activitatea acesteia.

Totodata va primi si va centraliza cererile preliminare de cumparare ale investitorilor potentiali si va concretiza rezultatele acestui proces printr-un raport de Book-Building.

Pretul de vanzare al actiunilor va fi stabilit de catre MCTI pe baza evaluarii si aprecierii ordinelor investitorilor in procesul de Book-Building de catre consultant.

HotNews.ro, G.I., 26 iul 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *