Proiectele TV ale grupului media elvetian Ringier se leaga de de productii TV livrate televiziunilor existente, si nu de o televiziune, iar asta este valabil atat in Romania cat si in alte tari – afirma surse oficiale din trustul de presa elvetian.

Adela Popescu, PR manager al Ringier Romania, a precizat ca Ringier Romania s-a marginit la a inscrie marca “Ringier TV” la OSIM, dar nu a facut demersuri la CNA pentru a obtine o licenta de emisie.

“Nu exista planuri pentru o televiziune Ringier in Romania, a spus reprezentanta Ringier. Ringier TV este un brand care exista in Elvetia si Asia si, in momentul de fata, produce formate TV, iar existenta lui a fost mentionata de Michael Ringier, proprietarul trustului, la conferinta de presa sustinuta nu demult in Romania.”

Adela Popescu a adaugat ca Ringier TV desfasoara deja activitati pe piata autohtona: “Este vorba de FC Stranieri, un proiect realizat pentru Prima TV. Din moment ce am demarat operatiunile, e normal sa ne protejam marca”.

Potrivit sursei citate, Thomas Landolt, GM-ul Ringier Romania, a facut intr-adevar o vizita la CNA, dar nu pentru a solicita o licenta. “A fost vorba despre reclama pe care si-o fac publicatiile controlate de familia Voiculescu la posturile TV ale aceleiasi familii, a explicat Adela Popescu. E vorba de o promovare fatisa care incalca regulile jocului”.

In trecut, CNA a mai transimis comunicate care se refereau la aceeasi situatie. Unii realizatori ai Antenei 1 (Marius Tuca, Gabriela Firea) sunt si directori ai publicatiilor controlate de familia Voiculescu

HotNews.ro, Iulian Comanescu, 06 iul 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *