Vanzarile de automobile Logan au ajuns la 267.000 de unitati dupa lansarea comerciala, in luna septembrie a anului 2004 pana la sfarsitul lunii mai 2006, a anuntat luni producatorul auto francez Renault. Subsidiara romaneasca a Renault, Automobile Dacia, a produs in intervalul analizat 250.000 de masini pentru 35 dintre cele 42 de piete din Europa, Africa Centrala, Orientul Mijociu si Asia.

Gama de modele Logan va fi completata, in luna septembrie, cu un model break, bazat pe conceptul Steppe, prezentat in luna martie 2006 la Salonul Auto de la Geneva. Motorizarea diesel de 1,5 litri, vanduta in Romania din luna septembrie a anului trecut in varianta de 65 de cai putere, este disponibila si pe pietele vest-europene, cu 70 de cai putere, precum si in tarile din centrul si estul Europei, in Turcia, Maroc si Algeria.

Potrivit Renault, 56% din vanzarile totale au fost realizate pe pietele din Europa Rasariteana, inclusiv Romania, iar 20% din vanzari au fost consemnate in Europa Occidentala, in 26 de tari, inclusiv Franta, tara in care au fost comercializat masini reprezentand 7% din totalul la nivel mondial. In Rusia si tarile din Comunitatea Statelor Independente au fost realizate 10% din vanzari, 5% din productie a fost distribuita in Turcia, 5% in tarile Magreb si 4% in state din America, Asia si Africa. Logan a fost lansat, in luna septembrie a anului 2004, in Romania.

Sursa: www.ddragomir.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *