Orange anunta astazi lansarea comerciala a serviciilor 3G in doua dintre pricipalele orase din Romania: Bucuresti si Timisoara. 3G este cea de-a treia generatie de telefonie mobila. Cu 3G comunicarea si serviciile mobile capata o noua dimensiune. Sunete si imagini in timp real, televiziune in direct, muzica, mesaje multimedia, e-mail si internet mobil sunt acum disponibile pe telefonul mobil cu un plus de calitate, deoarece 3G aduce o viteza de transfer al datelor de pana la 384 kbps. Accesul la serviciile 3G este gratuit pentru toti clientii Orange care se afla in aria de acoperire 3G si folosesc un telefon mobil compatibil 3G. Gama de telefoane 3G de la Orange Romania ofera acces rapid, simplu si intuitiv la portalul Orange World si internet, precum si alte servicii ca e-mail mobil, push e-mail, jocuri si descarcare de muzica. De asemenea, vor oferi acces la cel mai captivant serviciu disponibil prin 3G – Apeluri video.

“Suntem foarte incantati de potentialul tehnologiei 3G si de beneficiile pe care aceasta o aduce clientilor nostri din Romania. Lansand EDGE in 2004 am pus piatra de temelie a retelei de banda larga a Orange, iar lansarea retelei 3G in completarea celei EDGE face parte din promisiunea facuta clientilor nostri, de a creste disponibilitatea serviciilor mobile de mare viteza pentru un numar cat mai mare de utilizatori din Romania. Aceasta extindere sustinuta va continua si in perioada urmatoare, strategia Orange prevazand ca pana la sfarsitul acestui an EDGE sa acopere 96% din populatia tarii, si 3G orasele principale. Clientii Orange pot accesa mai multe servicii mai rapid si, in plus, cu apelul video ii pot vedea pe cei dragi ca si cum ar fi langa ei” declara Richard Moat – Chief Executive Officer Orange Romania

Apeluri video : Serviciul Apeluri video permite clientilor sa comunice intr-un mod personal si expresiv si este disponibil pentru toti clientii Orange, abonati sau utilizatori PrePay, fara plata unui abonament lunar sau a unei taxe de acces.
Apelurile video sunt tarifate in functie de destinatie: tariful pentru apeluri video nationale in reteaua Orange: 0,22 USD/minut tariful pentru apeluri video nationale in alte retele: 0,30 USD/minut

Abonamentul 3G : Orange lanseaza un abonament 3G avantajos, oferind clientilor sai posibilitatea de a utiliza toate serviciile din generatia a treia intr-un singur pachet. Pentru un abonament lunar de 28 USD acestia au incluse 180 de minute nationale pentru apeluri de voce, 18 minute nationale pentru apeluri video, 18 MB pentru transfer de date, un cont pentru e-mail mobil de 10 MB si acces la Organizer si la Mail Manager, avand un spatiu de stocare de 50 MB. Astfel, clientii pot sa efectueze apeluri de voce sau video, pot sa trimita mesaje scrise si multimedia, au acces la Orange World pentru a vedea in direct programe TV, meciuri de fotbal, concerte, filme sau pentru a descarca melodiile si clipurile favorite, pot naviga pe internet si primi sau trimite mesaje e-mail.

Optiunea video : Cu optiunea Video, abonatii pot efectua in fiecare luna 30 de minute de apeluri video, pot trimite 30 de mesaje multimedia si pot vedea pe telefonul mobil, nelimitat, programe TV in direct si videoclipuri cu stiri, sport, muzica si filme. Taxa lunara este de 8 USD.

Orange World : Cu ajutorul tehnologiei 3G si ca urmare a parteneriatelor incheiate, clientii Orange beneficiaza de o noua experienta multimedia oferita de portalul Orange World: clipuri video, TV si muzica, disponibile direct pe telefon. Astfel, clientii au acces la 13 posturi TV in direct (Antena 3, BBC World, Blue, Fashion TV, Favorit TV, Minimax, N24, National TV, Playboy, ProTV International, Realitatea TV, TV5 si Senso), la posturi de radio, la emisiuni TV inregistrate sau la videoclipuri din domeniile sport, muzica, adult sau film, disponibile atat pentru vizionare cat si pentru descarcare pe telefon. In Music Store, acestia pot descarca, la o viteza mai mare, melodiile preferate pe telefonul mobil si pe computer si sa le asculte in intregime, la calitate de CD. Pentru a asigura accesul clientilor la un continut de cea mai buna calitate si a incuraja adoptarea serviciilor de catre un numar cat mai mare de utilizatori, Orange ofera in permanenta materiale relevante de la evenimentele importante ale momentului, din toate domeniile de interes direct pe telefonul mobil. Odata cu inceperea Cupei Mondiale, in portalul Orange World vor fi disponibile videoclipuri in timp near-live de la toate meciurile din Cupa Mondiala FIFA 2006, iar in a doua jumatate a lunii iunie primul single de pe noul album al Christinei Aguilera, precum si imagini, sonerii si interviuri cu celebra cantareata vor putea fi descarcate in exclusivitate de clientii Orange. Cu ocazia lansarii serviciilor 3G la Timisoara, trupa Holograf va sustine un concert in Piata Unirii, eveniment care va fi transmis in direct pe telefonul mobil in portalul Orange World.

Acces e-mail, wap si internet : Clientii Orange pot utiliza telefonul lor 3G si ca modem pentru a accesa internetul cu ajutorul laptopului. Toate telefoanele 3G pot fi utilizate ca modem prin cablu USB, insa multe dintre acestea ofera si conexiune wirefree prin infrarosu sau Bluetooth™. Prin reteaua 3G accesul la internet se face la viteze de pana la 384 kbps.

Business Everywhere: Business Everywhere este solutia de date mobile pentru companii. Atunci cand calatoresc in interes de afaceri clientii Orange isi pot desfasura activitatea la fel ca la birou. Este necesar doar un laptop si pachetul Business Everywhere pentru ca acestia sa acceseze internetul la viteza mare, contul de e-mail si sa se conecteze de la distanta la reteaua interna de calculatoare a firmei. Pachetul contine un card de date Option 3G/EDGE/GPRS si o aplicatie software dezvoltata de Orange pentru a facilita accesul la serviciile de date mobile.

Orange Mail Enterprise : Orange Mail Enterprise este o solutie de e-mail push prin intermediul careia telefonul mobil devine o extensie in conditii de mobilitate a contului de e-mail de la birou. Serviciul este adresat clientilor companii si poate fi utilizat atat de oamenii de afaceri care calatoresc frecvent, cat si de angajatii care parasesc biroul doar pentru cateva ore. Serviciul se integreaza usor in reteaua de calculatoare a companiei, software-ul Orange Mail Enterprise fiind oferit gratuit. Serviciul este disponibil pe baza de abonament lunar iar pretul acestuia variaza in functie de pachetul ales. Orange Mail Enterprise poate fi folosit si in roaming in retelele operatorilor cu care Orange Romania are incheiate parteneriate de GPRS, EDGE sau 3G.

Telefoane 3G: Orange a anuntat o selectie dintre cele mai noi modele 3G care vor fi oferite la preturi speciale: Nokia 6280, Nokia N70, Nokia N91, Motorola V3x, Motorola E1070, Samsung Z310, LG KU730, SPV M5000 .

Cartela SIM 3G – 1000 de numere in memoria cartelei: Cartela SIM 3G are o capacitate marita la 256 KB si include o agenda ce poate contine pana la 1000 de contacte. In plus, pentru fiecare contact in parte pot fi stocate urmatoarele informatii: nume, numar de telefon, al doilea numar de telefon si adresa de e-mail. Cartela SIM 3G include servicii ca: Mobile Banking, Grup Mesaje Scrise, SIM Agenda Back-up, SIM Wallet si SIM Signatures.

Serviciul Clienti dedicat: Familiarizarea clientilor cu serviciile 3G si suportul tehnic acordat lor sunt esentiale pentru succesul acestor servicii de noua generatie. De aceea, Orange a dezvoltat in cadrul Serviciului Clienti o echipa dedicata, pentru a ajuta clientii sa-si configureze noile servicii 3G si telefoanele. Pentru apelul video clientii pot apela 411 daca au abonament si 444 daca sunt utilizatori de cartele PrePay, iar pentru servicii de date consultantii Orange specializati le stau la dispozitie la numarul 408. Numerele 411 si 444 sunt disponibile 24 de ore din 24. In plus, echipa de 56 de Phone Experts din cele 28 de magazine din toata tara este gata demonstreze beneficiile tehnologiei 3G clientilor interesati si sa raspunda tuturor intrebarilor lor.

In prezent Orange ofera servicii 3G in Bucuresti si Timisoara, iar in curand acestea vor fi disponibile si in Cluj-Napoca si Brasov. Orange are cea mai extinsa retea integrata, oferind cele mai multe posibilitati de acces la servicii prin 2G, EDGE (2,75G) si 3G. Atunci cand clientii calatoresc si ies de sub acoperirea 3G, vor putea trece fara intreruperi la EDGE sau la 2G.

Clientii Orange vor putea folosi serviciile 3G la inceput in 4 tari, urmand ca numarul lor sa fie extins rapid. In prezent, clientii Orange pot folosi serviciile de voce si mesaje scrise in 278 de retele din 140 de tari. De asemenea, Orange asigura interoperabilitatea serviciilor 3G cu toate retelele 3G care au incheiat acorduri de interconectare cu reteaua Orange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *