Asociatia EDU CER, consecventa pricipiului de a lupta impotriva imposturii si a degradarii continue a actului educational la nivel preuniversitar si universitar, solicita Presedintelui Romaniei sa refuze nominalizarea in functia de Vice Prim Ministru, a domnului “profesor” universitar Dan Voiculescu, pentru posibil fals in declaratii publice si insusirea unor titluri universitare care nu au acoperire stiintifica (opera stiintifica).

Astfel:

In conformitate cu CV-ul domniei sale, afisat pe site-ul Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (vezi http://www.aoar.ro/cv/voicules.htm ), personajul Dan Voiculescu se declara doctor in economie, din anul 1991, al Universitatii “Pacific Western University” (Los Angeles) din Statele Unite.

1. Conform paginii de WEB a respectivei universitati (http://pwu-ca.edu/about/history.asp), aceasta nu acorda titluri de doctor in stiinte, nefiind acreditata sa acorde doctorate.

2. Din numeroasele semnale date de diversi “avertizori”, universitatea respectiva se afla nominalizata (vezi site-urile din anexa) ca fiind o institutie de risc maxim, diplomele sale nefiind recunoscute de mai nimeni.

Prin urmare

Credem ca prin acceptarea domnului Dan Voiculescu ca membru al Guvernului Romaniei, in functia de vice-premier, intregul Guvern al Romaniei intra sub incidenta lipsei totale de credibilitate internationala, falsul in actele de studii fiind infractiune penala in spatiul european.

Mai mult,

Tolerarea falsului de catre institutii ale statului, in acest caz Guvernul Romaniei, a carui menire este tocmai sa vegheze la respectarea legii, este in afara oricaror principii ale statului de drept si-l compromite in egala masura.

Avand in vedere criza profunda a societatii romanesti, lipsa de interes a mediului politic romanesc fata de gravele abuzuri, falsuri si deturnari de fonduri publice petrecute in ultimii 16 ani in sistemul de educatie si cercetare, EDU CER solicita Parlamentului Romaniei DEMITEREA intregului Guvern si inlocuirea sa cu un guvern de tehnocrati capabili sa inteleaga si sa respecte foaia de

parcurs elaborata de Comisia Europeana pentru lupta impotriva coruptiei generalizate si a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.

Nu poti fi credibil in fata partenerilor europeni atata timp cat oamenilor politici le lipseste pregatirea pentru a intelege mecanismele de functionare ale Uniunii Europene, procedurile si
aspectele tot mai tehnice care caracterizeaza politica Uniunii.

Nu poti fi credibil atata timp cat membri ai Guvernului sunt “titrati cu diplome false”, la fel cum nu poti fi credibil cu politicieni care au obtinut titluri universitare nemeritate si nejustificate, aparent legale, in realitate la fel de lipsite de continut ca si diploma de doctor a domnului Voiculescu.

Cazul Dan Voiculescu dovedeste clar ca oameni politici devin aceia care n-au prea reusit sa dobandeasca o pregatire profesionala si universitara si care se agata de politic pentru ca atfel viata i-ar ignora total.

Comitetul director EDU CER

Site-uri despre universitatea care nu acorda doctorate si unde
domnul Voiculescu spune ca are doctoratul.

http://cryptome.quintessenz.at/mirror/gao-04-1096t.htm,

http://iepolitics.typepad.com/iepolitics/2005/10/index.html

http://www.mccmedia.com/pipermail/brin-l/Week-of-Mon-
20040510/019134.html

08 iun 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *