Presedintele Traian Basescu urmeaza sa fie externat miercuri, din Spitalul Universitar din Viena – a anuntat consilierul prezidential Adriana Saftoiu. Seful statului urmeaza sa fie internat apoi la Spitalul Elias din Capitala, pentru continuarea recuperarii. Adriana Saftoiu a mai precizat ca medicii romani vor face informari periodice privind starea de sanatate a presedintelui.

“Asa cum au anuntat si medicii de la Spitalul Universitar din Viena, evolutia post-operatorie este normala, dar este necesar sa fie continuat programul de recuperare inceput la Spitalul din Viena” – a adaugat Adriana Saftoiu.

“De comun acord cu echipa de medici care l-a operat si care l-a avut sub supraveghere medicala in aceasta perioada, presedintele va continua programul de recuperare la Bucuresti, la Spitalul Elias, cel putin 7- 10 zile. Programul va fi efectuat de o echipa de medici, sub supravegherea conferentiar doctor Mihai Berteanu. Alegerea doctorului Mihai Berteanu a fost optiunea presedintelui.

As face cateva mentiuni care sper sa va fie utile si daca vom tine cont de ele, vom putem evita impreuna situatiile neplacute: la aterizarea aeronavei nu vor exista oportunitati de imagine si nici declaratii de presa. Presedintele va fi transportat de la aeroport la spitalul Elias.

In cursul diminetii am avut o discutie cu doctorul Berteanu si am stabilit ca, de fiecare data cand va considera ca este cazul, sa ofere detalii opiniei publice si presei despre evolutia starii de sanatate a presedintelui.

O prima intalnire a presei cu doctorul Mihai Berteanu va avea loc maine, dupa revenirea presedintelui in tara si dupa primele evaluari medicale”, a concluzionat consilierul prezidential.

Medicul Mihai Berteanu de la Spitalul Elias a declarat pentru Antena 3 ca presedintele va intra intr-un program de recuperare, asistat de o intreaga echipa de specialisti.

In urmatoarele luni, seful statului are nevoie de exercitii intense pentru a evita riscul aparitiei altor probleme la coloana.

Intr-o scrisoare adresata conducerii celor doua Camere ale Parlamentului, presedintele Traian Basescu a anuntat ca doreste sa se adreseze legislativului pe 19 iunie. Mesajul sefului statului se va referi in special la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

HotNews.ro, D.M., 16 mai 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *