Portalul financiar “www.conso.ro” s-a lansat oficial joi seara, in cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanti ai sectorului financiar si ai mass-media. Portalul ofera posibilitatea de a compara gratuit credite, carduri de credit si depozite, prin accesarea celei mai cuprinzatoare baze de date de produse bancare din Romania.

Conso.ro ofera vizitatorilor posibilitatea de a compara gratuit o gama larga de produse bancare: credite ipotecare si imobiliare, credite auto, credite de nevoi personale, credite pentru bunuri de folosinta indelungata, credite de vacanta, pentru studii sau tratamente medicale, carduri de credit standard si cobranded, depozite, certificate de depozit si conturi de economii.

Baza de date disponibila pe www.conso.ro este cea mai extinsa din Romania, fiind incluse informatii despre produsele oferite de peste 30 de banci si societati de credit specializate. De exemplu, la cautarea unui credit de 100.000 RON pentru cumparea unei locuinte, portalul afiseaza 31 de oferte de finantare si costurile aferente acestora.

In plus, procedura de comparare este extrem de simpla, fiind necesara doar parcurgerea a trei pasi. In prima etapa, utilizatorul introduce datele privind creditul pe care doreste sa-l obtina.

In pasul doi, Conso.ro afiseaza toate ofertele disponibile si principalele elemente de cost – inclusiv DAE, la creditele pentru care se impune calculul prin lege – astfel incat sa faciliteze luarea deciziei. Mai mult, ofertele afisate se pot sorta in functie de rata dobanzii, DAE sau tipul dobanzii.

Pentru a avansa la pasul 3, utilizatorul trebuie sa selecteze intre 1-3 oferte ca sa le compare in faza finala. In pasul 3, Conso.ro ofera posibilitatea de a vizualiza in detaliu ofertele selectate, fiind afisate atat comisioanele practicate cat si celelalte conditii de acordare – avansul minm, venitul minim impus de banca, garantii etc.

De asemenea, portalul ofera utilizatorilor un set de informatii utile despre produsele care se pot compara pe site. Reunite sub titulatura ConsoGhid, acestea prezinta avantajele si dezavantajele diferitelor forme de finantare sau economisire, astfel incat cei care folosesc motorul de comparare Conso.ro sa poata lua cea mai buna decizie.

Mai mult, site-ul pune la dispozitia vizitatorilor mai multe calculatoare, prin care cei interesati isi pot determina suma maxima pe care o pot imprumuta, rata lunara la credit sau valoarea depozitului la scadenta.

Pentru cei care doresc o evaluare mai detaliata a capacitatii de rambursare, Conso.ro le ofera un planificator de venituri si cheltuieli, similar celor folosite de institutiile de credit.

Pe langa aceste optiuni, Conso.ro ofera vizitatorilor sai stiri, comentarii si analize despre evenimentele si subiectele financiar-bancare aflate la ordinea zilei si cele care se bucura de un mare interes in randul publicului.

Conso.ro, 14 apr 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *