Tinerii cu venituri reduse vor primi şi în acest an un ajutor financiar din partea statului pentru cumpărarea de locuinţe, în cuantum de 5-30% din valoarea imobilului, în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri. Conform legii, ajutorul este acordat tinerilor căsătoriţi care, la data contractării locuinţei, au fiecare vârsta de până la 35 de ani, persoanelor care beneficiază de facilităţi la cumpărarea sau construirea unei locuinţe în baza Legii 42/1990, persoanelor calificate din agricultură, învăţământ, sănătate, administraţie publică şi culte care îşi stabilesc domiciliul în mediul rural, precum şi altor categorii de persoane stabilite de consiliile locale.
În acest an, subvenţia maximă, de 30%, va fi acordată persoanelor cu un venit mediu net lunar pe membru de familie de până la 520 lei (5,2 milioane lei vechi).
Pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins între 520 şi 600 lei, subvenţia va fi de 20%, în timp ce pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie mai mare de 600 lei, dar care nu depăşeşte 630 lei se va acorda o subvenţie de 10% din valoarea locuinţei. Pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie de până la 710 lei, subvenţia va fi de 5%.

www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *