Cosmin Olaroiu a gasit o sumedenie de scuze pentru jocul slab al stelistilor. Stadionul “National”, cel mai mare din tara, a fost luat cu asalt de doua ori in doua saptamani de suporterii Stelei, dar de fiecare data elevii lui Olaroiu si-au dezamagit fanii. Dupa 0-1 cu Heerenveen, a urmat joi seara un 0-0 cu Betis Sevilla, in “optimile” Cupei UEFA, meci incheiat tot cu fluieraturi.

Jocul Stelei n-a convins, iar Cosmin Olaroiu a fost primul tras la raspundere. Ieri, tehnicianul “ros-albastrilor” a cautat explicatiile acestui semiesec care ii indeparteaza pe stelisti de visul de a continua competitia.

Returul se va desfasura pe 16 martie, la Sevilla.

EVZ: Dupa meciul cu Betis ai spus ca Steaua nu-si va schimba stilul care a consacrat-o. Crezi ca echipa actuala seamana cu cea a “vitezistilor” din perioada 1985-1989?
Cosmin Olaroiu: Nu. Se aseamana cu formatia care joaca acum. In acea perioada au fost jucatori de supervaloare. Acum e altceva…

Echipa nu mai seamana nici cu cea din toamna, care sub conducerea lui Oleg Protasov a facut spectacol. De ce aceiasi fotbalisti nu mai pot juca la fel?
Fiindca e un nivel mult mai avansat, iar adversarii sunt mult mai puternici. In plus, nu se compara meciurile din grupa cu cele din fazele eliminatorii. Nu ne-am gasit, deocamdata, ritmul, fiindca n-a inceput campionatul.

Traian Basescu l-a intrebat pe Gigi Becali cate luni de contract mai are Mircea Lucescu cu Sahtior Donetk. Crezi ca nu te place presedintele?
Nu stiu lucrul acesta. Habar n-am ce a vorbit Gigi cu presedintele.

Daca echipa merge prost in continuare, te gandesti la demisie?
Nu ma gandesc la demisie, ci ma gandesc cum sa jucam bine. Cu Betis am avut si nesansa. Am numarat noua ocazii de gol, ceea ce la acest nivel este foarte bine.

Gigi Becali a mai spus ca “Oli va ramane la Steaua cat vrea el”. Crezi ca a fost sincer?
Nu vreau sa comentez ce a zis Gigi sau ce o sa faca el.

Cu ce s-a schimbat jocul echipei in comparatie cu ce a aratat Steaua in urma cu trei ani, in timpul primului tau mandat la Steaua?
E alta echipa, sunt alti jucatori, avem alt mod de a juca. Nu pot face comparatii.

Mirel Radoi a spus ca “poate nu suntem asa de valorosi pe cat ne credem”. Cum comentezi afirmatia lui?
S-a vorbit prea mult despre o finala, chiar despre una romaneasca: Steaua – Rapid. Elanul ne-a impins cam departe. Uitati-va la Chelsea, care nu mai e o echipa, e un imperiu, si, cu toate acestea, e afara din Europa.

Esti invidios pe performanta Rapidului?
Nu sunt invidios. Ii felicit si le urez bafta pentru retur. Steaua si Rapid au pornit cu sanse egale. Betis a facut un meci foarte bun, fiindca nu joaca sub presiune. Spaniolii vin din Liga Campionilor si daca reusesc bine, daca nu, nu.

Gigi Becali a atacat cativa jucatori pentru prestatia slaba…
Nu stiu ce a declarat Gigi. Pentru cat am dat, am obtinut foarte putin. Toata lumea este dezamagita, antrenori, jucatori, conducatori, suporteri.

Nu putem sa spunem ca jucatorii nu au vrut sau nu s-au daruit, toti au depus un mare efort. Sunt jucatori care au gresit, poate apasati de miza meciului, dar au avut o daruire exemplara.

Cum veti juca la Sevilla?
Trebuie sa ne gandim foarte bine ce facem: riscam, atacam, ne descoperim… nici pentru ei nu va fi usor, fiindca un gol primit va cantari dublu. Daca punem raul in fata, ce facem? Nu ne mai ducem la Sevilla?

Steaua-Betis Sevilla…………. 0-0

Steaua: Carlos 6 – Ogararu 6, D. Goian 6, Ghionea 5, Nesu 4 – Nicolita 5 (88, Cristocea),
M. Radoi 6, Paraschiv 5 (75, Lovin 5), Bostina 5 (70, Oprita 5) – N. Dica 4, Iacob 4
Antrenor: Cosmin Olaroiu

Betis: Dobla 6 – Melli 6, Juanito 6, Rivas 6,
Luis Fernandez 5 – Varela 5 (83, Dani), Rivera 6, Capi 5, Joaquin 7 (89, Tardelli) – Robert 5 (78, Arzu), Edu 5
Antrenor: Lorenzo Serra Ferrer

Stadion: “National” – Complexul “Lia Manoliu”;
Spectatori: 50.000; Arbitri: I. Baskakov 7 – A. Monahov 7, T. Kalugin 7 (toti din Rusia)

Basescu l-ar vrea pe “Il Luce” in Ghencea

Traian Basescu a facut si joi seara turul stadioanelor, asistand la partidele Rapidului si Stelei, “iubirile” sale din fotbal. In Giulesti, seful statului a dat peste acelasi George Copos lingusitor: “Ma bucur ca presedintele si-a rupt din timpul sau pretios si a venit la meci”.

Pe stadionul “National”, Gigi Becali i-a suflat puternic in panze fostului marinar: “As fi vrut sa dea Steaua gol, ca sa-l vad pe presedinte cum se bucura!”.

Gura bogata, Becali a povestit dupa meci, la OTV, discutiile purtate cu Basescu. “Bai, Gigi, cat mai are Mircea Lucescu contract in Ucraina, ca ti-ar fi bun la Steaua?”, sustine Becali ca l-ar fi intrebat Traian Basescu.

“Ar fi bun, dom’ presedinte, dar mi-e bine cu un milion de dolari in buzunar!”, a replicat Becali, speriat de salariul mare al lui Lucescu senior.

Evenimentul Zilei, 11 mar 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *