Toate masinile isi pierd in timp valoarea de revanzare. Totusi, intr-o oarecare masura, aceasta depreciere despinde si de posesor. Poti sa-i faci multe lucruri unei masini pentru a-i diminua valoarea de revanzare mult mai rapid decat simpla trecere a timpului.

Daca doriti sa o revindeti mai scump poate ca nu ar trebui sa montati o instalatie monstruoasa de sonorizare sau nu ar trebui sa consumati alimente care ar putea pata tapiteria.

Distrugerea certificatului de service
Este usor sa pierdzi dovada schimbului de ulei sau cea a reviziei periodice. Totusi, cea mai buna metoda de a-l asigura pe cumparator ca masina a fost intretinuta corespunzator este aratandu-i documentatia. E foarte bine sa ai grija de masina ta, dar fara nici o dovada scrisa in acest sens toate eforturile vor fi cu siguranta facute in van.

Alegerea unei culori salbatice
E clar ca atunci cand ai cumparat-o ti-a sarit in ochi culoarea violet metalizat. Tousi, dealerii vand mai greu o masina cu o culoare exotica decat un cu o culoare neutra. Dupa cum recomanda si KBB, este mai indicat sa achizitionati un autovehicul de culoare neagra, argintie sau alba.

Dotarea cu optiuni mai nepopulare
Alegerea unor optiuni care dumneavoastra vi se par potrivite, pot fi total inutile pentru alti cumparatori. E bine sa alegti si optiunile comune cum ar fi ABS, jantele din aliaj usor, CD-player si tapiterie din piele.

Fast-food in masina
Chiar daca uneori este inevitabil sa consumati un snack sau un hamburger in interiorul masinii dumneavoastra, dar trebuie sa stiti ca alimentele in masina sunt primele elemente care contribuie la deprecierea tapiteriei si a interiorului.

Personalizarea permanenta a masinii
KBB recomanda sa nu personalizati o masina abia achizitionata, sau sa o personalizati cat mai discret. Cine credeti ca o sa mai cumpere o masina care are gravata pe portbagaj porecla dumneavoastra.

Neglijarea interiorului
Neglijarea interiorului este una din metodele prin care un posesor poate diminua valoarea masinii sale. Asigurati-va ca tapiteria si partile din plastic isi pastraza luciul si calitatea.

Da volumul la maxim!
Chiar daca experienta la volan nu pare la fel de palpitanta fara acel subwoofer imens, sau fara acele boxe de ultima generatie, trebuie sa stiti ca inlocuirea sistemului audio standard, si mai ales daca acest lucru implica decuparea unor compartimente, poate pune serios in pericol valorea de revanzare a masinii.

Anvelope de firme diferite
Recomandat este sa achizitionati seturi complete de anvelope. Valoarea masinii poate scadea daca inlocuiti anvelopele pe rand si nu apartin aceluiasi producator.

Neglijarea zdranganitului din portiere
Acele sunete ale bordului si portierelor care deranjeaza la inceput dar cu care ne obisnuim in timp, au un impact negativ pentru un viitor cumparator. E bine ca ele sa fie rezolvate la timp deoarece, in general, ele sunt inceputul unor probleme mai mari sau ale ruginei.

O alegere proasta de la inceput
Este foarte tentant sa-ti achizitionezi prima masina care-ti sare in ochi in parcul auto. Tousi e bine sa va orientati catre masini care au o valoare de ravnzare mare. KBB recomanda o informare prealabila despre masina pe care doriti sa o achizitionati, mai ales ca acest lucru poate insemna si economisirea unor sume importante de bani de-a lungul timpului.

StiriAuto.ro, 27 feb 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *